StoryEditorOCM
Hrvatskadogovorili se

Oformljena velika koalicija stranaka lijevog centra za izbore. ‘Cilj je maknuti HDZ, nesuglasice smo ostavili po strani‘

Piše ivanka toma/ jl
5. ožujka 2024. - 18:44

Ljevica je dogovorila zajednički izlazak na izbore! Sastanak koji se danas poslijepodne održao u sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu završio je zaključkom da će SDP okupiti koaliciju lijevih stranaka i stranaka centra - cijelu liberalnu koaliciju: Fokus, NS Reformisti, PGS i IDS, zatim Centar, HSS Glas, Radnička fronta te Dalija Orešković.

Ova će formacija izaći na izbore u šest izbornih jedinica, a u preostale četiri: četvrtoj, petoj, sedmoj i devetoj izaći će kompletna ljevica i centar uključujući Možemo!

Nakon načelnog dogovora slijede sastanci na kojima će se definirati pojedinosti.

“Ovo je 10 političkih stranaka koje razumiju u kakvom se trenutku Hrvatska nalazi i u kojem nas smjeru gura HDZ. Dogovorili smo da ćemo na ovim izborima nastupiti zajedno!”, najavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon sastanka.

“Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku”, dodao je.

Pred novinare su izašli i Ivica Puljak i Dalija Orešković koji su već neko vrijeme u otvorenom sukobi pa su ih novinari pitali jesu li ovim dogovorom ostavili svoje razmirice po strani.

“Naš zajednički cilj je da smijenimo HDZ i uvedemo red. Naše nesuglasice smo ostavili po strani”, kazao je Puljak.

Grbin je rekao kako ih čeka puno dogovora i pregovora, ali da "idu zajedno mijenjati Hrvatsku".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:53