StoryEditorOCM
Hrvatskaprognoza

Ne spremajte kišobrane: Očekuje nas promjenjivo vrijeme, a evo gdje je moguća i susnježica

Piše vijesti sd
29. studenog 2023. - 07:19

Djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, ujutro u gorskoj Hrvatskoj uz više oblaka lokalno malo susnježice ili snijega, a u Dalmaciji kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu. Krajem dana i u noći na četvrtak na zapadu naoblačenje s oborinama.

Vjetar slab, na istoku prijepodne umjeren sjeverozapadni, u drugom dijelu dana mjestimice južni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, poslijepodne slabi, a prema večeri ponajprije na sjevernom dijelu okreće na jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na obali i otocima od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Sutra, u četvrtak, očekuje se promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice će biti kiše, osobito na Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru moguća je i obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren jugotapadni, na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu između 5 i 9. Najviša dnevna od 5 do 10, na Jadranu između 13 i 17 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:27