StoryEditor
Hrvatskasućut roditeljima

Ministar Fuchs o smrti 17-godišnje učenice u Splitu: To je tragičan događaj. Ako je bilo ikakvih kršenja mjera, treba se obratiti lokalnom stožeru

26. listopada 2020. - 13:13
Ministar Radovan FuchsGoran Mehkek/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je u ponedjeljak kako je odmah po saznanju za smrt 17-godišnje učenice splitske Ekonomsko-birotehničke škole nazvao ravnateljicu Nedu Bartulin te izrazio sućut roditeljima preminule djevojke kao i cijeloj školi.

- To je tragičan događaj koji nas duboko pogađa, osobito jer se radi o mladom životu, učenici koja je bila maturantica. Prema informacijama koje sam dobio od ravnateljice, škola je poduzela sve potrebne protuepidemijske mjere. Tragičan događaj zbio se u subotu dok je djevojka bila kod kuće, a koliko imam saznanja, zasad nitko od kolega iz njezina razreda nije pozitivan na Covid-19 i nadam se da će tako i ostati – ispričao je ministar u kratkom telefonskom razgovoru.

Kazao je također kako mu je rečeno da učenica protekli tjedan ni u školi nije pokazivala nikakve simptome zaraze koronavirusom, a što je na koncu bio neposredni uzrok smrti, dodaje, odgovorit će stručnjaci.

Na upit jesu li mu poznate informacije koje su se pojavile u javnosti o tome kako su razredi u toj školi navodno pretrpani ili da je bilo drugih nepravilnosti u organizaciji nastave, odgovorio je kako nema saznanja o tome.

- Međutim, ne možemo razgovarati paušalno. Ako je bilo ikakvih kršenja mjera, treba se svakako obratiti lokalnom stožeru civilne zaštite – poziva ministar Fuchs, koji je u ponedjeljak također čekao rezultate testiranja na koronavirus budući da je sudjelovao na sastanku u Vladi u subotu kojemu je nazočila ministrica turizma Nikolina Brnjac, za koju je u nedjelju ustanovljeno kako je pozitivna na koronavirus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 01:31