stdClass Object ( [id] => 1221778 [title] => Ljubiteljima snijega sve se zakompliciralo: ‘hrvatski tjedan‘ upao u najgori termin, prijevoznika nema, a ni cjenik još nije poznat; ‘Tko je ovo smislio, dobro je zeznuo skijaše‘ [alias] => ljubiteljima-snijega-sve-se-zakompliciralo-hrvatski-tjedan-upao-u-najgori-termin-prijevoznika-nema-a-ni-cjenik-jos-nije-poznat-tko-je-ovo-smislio-dobro-je-zeznuo-skijase [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

​Kada je još u svibnju objavljen službeni kalendar za školsku 2022./2023. godinu, hrvatski skijaši shvatili su da će se naći na stotinu muka. Zapravo, ponovila im se lanjska epizoda, možda u još gorem scenariju.

Nema još ponuda

Famozni “hrvatski tjedan”, vrijeme kada obitelji sa školskom djecom imaju jedinu priliku za zimskih praznika otići u planine, započinje na Staru godinu, u subotu 31. prosinca. Ne samo da će tada trebati putovati i prevaliti stotine kilometara, kada se ostali “normalni” svijet sprema za dočeke, nego i u kućne proračune treba uračunati dodatne troškove što ih, uz Božić, nosi ovaj tradicionalno najskuplji termin. Osim toga, u istom tjednu, do 7. ili 8. siječnja, pada i blagdan Sveta tri kralja. Naprosto, sve se nekako naopako posložilo.

Iako su do velikog polaska ostala nešto više od četiri mjeseca, oni skijaši koji sve vole imati pod kontrolom odavno su u potrazi za destinacijom, smještajem, kalkuliraju što s prijevozom... Ponudama iz agencija i s weba nisu baš obasuti, što primjećuje i Vlado Šestan, i sam dugogodišnji djelatnik u turizmu, koji svoje umirovljeničke dane provodi kao neka vrsta ski-influencera.

- Dok je bilo staro normalno - kaže - već početkom kolovoza počinjala je ozbiljna prodaja skijaških aranžmana, a katalozi su već odavno bili otisnuti, internetske stranice nakrcane. Sada još nikakve ponude nema i pitanje je kad će je biti. Jedna velika neizvjesnost što zbog korone, što zbog Ukrajine, što zbog kalkulacija s cijenama energenata, o kojima skijaška industrija umnogome ovisi. Rekao bih da smo u čekaonici.

---

image

Ove sezone najaktualnija će biti last minute ponuda
 

Tom Dubravec/Cropix
---

Kada smo se i sami ovog tjedna u jednoj zagrebačkoj agenciji htjeli informirati o ponudi za poznato francusko skijalište upravo u terminu hrvatskog siječanskog skijaškog tjedna, dočekao nas je sljedeći odgovor:

- Trenutno još uvijek od francuskih kolega nismo dobili definirane cjenike za iduću zimsku sezonu, do polovice 10. mjeseca imat ćemo kompletiranu ponudu. Sve što gledate na našoj stranici je prošlogodišnja ponuda.

’Vadit će se djeca iz škole’

U slučaju Francuske, za sve one koji tamo planiraju otići dodatni problem koji je već iskrsnuo zove se - organizirani prijevoz. Hrvatska turistička industrija suočava se s manjkom prijevoznika.

- Na adrese naših partnera s kojima godinama surađujemo odavno smo poslali zamolbe da nam dostave svoje ponude, ali 80 posto njih uopće nije odgovorilo, a oni koji jesu, ne znaju reći cijenu. Razgovarao sam i s kolegama iz drugih agencija i udruga koje organiziraju veće polaske, od Slovenije, preko Italije i Austrije, pa do Francuske i Švicarske, i svi mi kažu isto. Nema autobusa, nema vozača - govori nam Goran Ratković, koji u jednoj domaćoj turističkoj agenciji vodi prodaju skijanja.

Njegove kalkulacije govore da bi, primjerice, aranžman po osobi u nekom četverokrevetnom ili peterokrevetnom apartmanu, koji uključuje i ski pass, pod uvjetom da smještaj ostane u istim cjenovnim okvirima, mogao s lanjskih 3200 do 3300 kuna poskupjeti na 3800, pa čak i na 4000 kuna.

---

image

Nije uopće sporno hoće li cijene biti više, pitanje je samo koliko
 

Tom Dubravec/Cropix
---

Tomislav Musa, skijaški instruktor, već godinama vodi organizirane ture iz Splita, Rijeke i Zagreba po skijalištima u Austriji, Italiji, Francuskoj, Švicarskoj… Kaže da je u ovoj situaciji sretan jer mu neki od partnera garantiraju cijene smještaja, odnosno da ih neće povisiti, ali također upozorava na problem s organiziranim prijevozom zbog divljanja cijena goriva, manjka autobusa i vozača.

- Kao da to nije dovoljno, pa nam se na sve te muke nadovezao i problem s terminom “hrvatskog tjedna”, uvjerljivo najskupljeg, jer uključjuje i Novu godinu i Tri kralja. Meni mnogi roditelji, kada im sve predočim i dam ponudu, kažu da će ići tjedan poslije i “vaditi” djecu iz škole. Ako bi krenuli 7. siječnja, razlika je i do 40 posto, pa ljude treba shvatiti - veli Musa.

Navalili Englezi

Mnoge obitelji, kada sve stave na papir i shvate koliki im je to udar na kućne budžete, vjerojatno će zajedničke skijaške užitke prolongirati za drugi dio zimskih praznika. Oni bi počeli 20. veljače i završili 24. veljače 2023. godine, s tim da nastava starta 27. veljače 2023. godine. Ni tu, međutim, stvari ne idu glatko.

---

image

Čekaju li nas i ove godine ovakve gužve, u ovom trenu teško je reći                                 

Damir Krajac/Cropix
---

- To vam je full sezona, njezin vrhunac, koji starta od prve subote u veljači i traje do prve subote u ožujku. Dođe vam na isto kao kada 1. kolovoza dođete kod nas na Jadran. S jedne strane gužve, s druge paprene cijene. Tko je od prosvjetnih vlasti ovo smislio, dobro je zeznuo hrvatske skijaše. Kao da im želi uzeti ono malo novca iz džepa - kritičan je Šestan.

U istom tonu dočekao nas je i Blaženko Granić, alfa i omega splitskog skijanja i ovdašnjeg skijaškog kluba s dugom tradicijom, gdje su organizirali odlaske cijelih obitelji tijekom školskih praznika. Posljednjih godina njihovo su odredište Slovenija i Kranjska gora, gdje imaju vlastite škole skijanja za sve uzraste.

- Drago mi je, eto, da nisam jedini koji se pita tko određuje kalendar praznika u nas i s kojom svrhom. Kod nas je situacija takva da ćemo, ako sve bude u redu, moći krenuti tek u ponedjeljak 2. siječnja i skratiti taj skijaški tjedan na samo šest dana. Umjesto da se, kao što je to desetljećima funkcioniralo, školske praznike produži za još jedan tjedan u siječnju, nama se kao alternativa nudi taj tjedan u veljači, a djeci se razbija ritam škole. Posve nepotrebno - reći će Granić.

- Što više djece starta u školi, to nama baza iz koje bismo mogli regrutirati klince sutra za natjecateljsko skijanje postaje šira. Sada ništa ili malo toga znamo, a prije bismo početkom rujna sve imali definirano. Naša je sreća što nas Slovenci drže klubom u rangu sa svim njihovima. Ni oni sami ne znaju što će biti s cijenama, jer vidite kakva je situacija oko nas. Ne sumnjam da ćemo skijati i ove sezone, samo se bojim da 1. ili 15. studenog, kada sve budemo imali posloženo, ne bude kasno - dodaje Granić.

---

image

Ako ništa drugo, uvijek možete na izlet do Kupresa

Sasa Buric/Cropix
---

Njegov kolega Musa tomu u prilog ispričao nam je svoj slučaj s terminom u drugoj polovini veljače u austrijskom Flachau, Hrvatima dosta privlačnom skijalištu.

- Nama učiteljima se tamo baš u tom terminu dogodilo da nikako ne možemo naći dulji smještaj ni u samom mjestu, niti bilo gdje uokolo. Domaći mi kažu da su s rezervacijama navalili Englezi i da su nemoćni - kaže.

Očekivanja?

Svi naši sugovornici očekuju i najmanje 10 posto više cijene kada su u pitanju skijaške karte. I sami smo se uvjerili da mnoga skijališta još nisu objavila nove cjenike vertikalnog tansporta na svojim službenim web stranicama.

- Nekako se već udomaćilo da svake sezone ski pass ode gore po 10, ako ne i više posto. U srpnju sam bio u francuskim Alpama i kod domaćina vidio mnogo upitnika nad glavama kada je riječ o idućoj skijaškoj sezoni. To se onda prelijeva i na agencije, koje još ne znaju na kakve popuste mogu računati, bilo da je riječ o smještaju ili o žičarama. Ali i naši na Jadranu u travnju i svibnju bili su u istoj poziciji pa se “odčepilo” i sada bilježimo rekorde. I kod skijanja, znači, sve bi se moglo svesti na last minute ponudu. Možda treba još pričekati, ali ne oklijevajte kada se ukaže ono što tražite. Bogatija Europa ima novac, nakupilo se ili “tiskalo” za korone - dat će Šestan za kraj savjet svim domaćim skijašima.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => planirate zimski odmor? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => planirate zimski odmor? 2 0 7226 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-08-19 11:02:47 [created_by] => 3234 [created_by_alias] => Zoran Šagolj [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-09-05 11:03:13 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-09-05 11:03:13 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3077 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/08\/19\/13391980.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/21140766.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/21140760.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/19661252.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/15849744.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/13715142.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/12761144.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/19\/12761112.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Damir Krajac\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/cropix\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["


\n\u00a0<\/p>","

Ove sezone najaktualnija \u0107e biti last minute ponuda
\n\u00a0<\/p>","

Nije uop\u0107e sporno ho\u0107e li cijene biti vi\u0161e, pitanje je samo koliko
\n\u00a0<\/p>","

Ako se ufate u organizirani prijevoz, radije tra\u017eite alternativu\u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0\u00a0<\/p>","

Ako ni\u0161ta drugo, uvijek mo\u017eete na izlet do Kupresa<\/p>","

\u010cekaju li nas i ove godine ovakve gu\u017eve, u ovom trenu te\u0161ko je re\u0107i\u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0 \u00a0<\/p>","


\n\u00a0<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","38:64","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1230","hd_13391980_1920.jpg":"1920x1080","k_13391980_1280.jpg":"1280x1280","k_13391980_1024.jpg":"1024x1024","k_13391980_640.jpg":"640x640","k_13391980_480.jpg":"480x480","k_13391980_340.jpg":"340x340","k_13391980_220.jpg":"220x220","o_13391980_1280.jpg":"1280x820","o_13391980_1024.jpg":"1024x656","o_13391980_640.jpg":"640x410","o_13391980_480.jpg":"480x307","o_13391980_340.jpg":"340x217","o_13391980_220.jpg":"220x140","h_13391980_1280.jpg":"1280x854","h_13391980_1024.jpg":"1024x683","h_13391980_640.jpg":"640x427","h_13391980_480.jpg":"480x320","h_13391980_340.jpg":"340x227","h_13391980_220.jpg":"220x147","pp_13391980_1280.jpg":"1280x1628","pp_13391980_1024.jpg":"1024x1303","pp_13391980_640.jpg":"640x814","pp_13391980_480.jpg":"480x611","pp_13391980_340.jpg":"340x432","pp_13391980_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1362","hd_21140766_1920.jpg":"1920x1080","k_21140766_1280.jpg":"1280x1280","k_21140766_1024.jpg":"1024x1024","k_21140766_640.jpg":"640x640","k_21140766_480.jpg":"480x480","k_21140766_340.jpg":"340x340","k_21140766_220.jpg":"220x220","o_21140766_1280.jpg":"1280x908","o_21140766_1024.jpg":"1024x726","o_21140766_640.jpg":"640x454","o_21140766_480.jpg":"480x340","o_21140766_340.jpg":"340x241","o_21140766_220.jpg":"220x156","h_21140766_1280.jpg":"1280x854","h_21140766_1024.jpg":"1024x683","h_21140766_640.jpg":"640x427","h_21140766_480.jpg":"480x320","h_21140766_340.jpg":"340x227","h_21140766_220.jpg":"220x147","pp_21140766_1280.jpg":"1280x1628","pp_21140766_1024.jpg":"1024x1303","pp_21140766_640.jpg":"640x814","pp_21140766_480.jpg":"480x611","pp_21140766_340.jpg":"340x432","pp_21140766_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1428","hd_21140760_1920.jpg":"1920x1080","k_21140760_1280.jpg":"1280x1280","k_21140760_1024.jpg":"1024x1024","k_21140760_640.jpg":"640x640","k_21140760_480.jpg":"480x480","k_21140760_340.jpg":"340x340","k_21140760_220.jpg":"220x220","o_21140760_1280.jpg":"1280x952","o_21140760_1024.jpg":"1024x761","o_21140760_640.jpg":"640x476","o_21140760_480.jpg":"480x357","o_21140760_340.jpg":"340x252","o_21140760_220.jpg":"220x163","h_21140760_1280.jpg":"1280x854","h_21140760_1024.jpg":"1024x683","h_21140760_640.jpg":"640x427","h_21140760_480.jpg":"480x320","h_21140760_340.jpg":"340x227","h_21140760_220.jpg":"220x147","pp_21140760_1280.jpg":"1280x1628","pp_21140760_1024.jpg":"1024x1303","pp_21140760_640.jpg":"640x814","pp_21140760_480.jpg":"480x611","pp_21140760_340.jpg":"340x432","pp_21140760_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_19661252_1920.jpg":"1920x1080","k_19661252_1280.jpg":"1280x1280","k_19661252_1024.jpg":"1024x1024","k_19661252_640.jpg":"640x640","k_19661252_480.jpg":"480x480","k_19661252_340.jpg":"340x340","k_19661252_220.jpg":"220x220","o_19661252_1280.jpg":"1280x853","o_19661252_1024.jpg":"1024x682","o_19661252_640.jpg":"640x426","o_19661252_480.jpg":"480x320","o_19661252_340.jpg":"340x226","o_19661252_220.jpg":"220x146","h_19661252_1280.jpg":"1280x854","h_19661252_1024.jpg":"1024x683","h_19661252_640.jpg":"640x427","h_19661252_480.jpg":"480x320","h_19661252_340.jpg":"340x227","h_19661252_220.jpg":"220x147","pp_19661252_1280.jpg":"1280x1628","pp_19661252_1024.jpg":"1024x1303","pp_19661252_640.jpg":"640x814","pp_19661252_480.jpg":"480x611","pp_19661252_340.jpg":"340x432","pp_19661252_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2830","hd_15849744_1920.jpg":"1920x1080","k_15849744_1280.jpg":"1280x1280","k_15849744_1024.jpg":"1024x1024","k_15849744_640.jpg":"640x640","k_15849744_480.jpg":"480x480","k_15849744_340.jpg":"340x340","k_15849744_220.jpg":"220x220","o_15849744_1280.jpg":"1280x1886","o_15849744_1024.jpg":"1024x1509","o_15849744_640.jpg":"640x943","o_15849744_480.jpg":"480x707","o_15849744_340.jpg":"340x501","o_15849744_220.jpg":"220x324","h_15849744_1280.jpg":"1280x854","h_15849744_1024.jpg":"1024x683","h_15849744_640.jpg":"640x427","h_15849744_480.jpg":"480x320","h_15849744_340.jpg":"340x227","h_15849744_220.jpg":"220x147","pp_15849744_1280.jpg":"1280x1628","pp_15849744_1024.jpg":"1024x1303","pp_15849744_640.jpg":"640x814","pp_15849744_480.jpg":"480x611","pp_15849744_340.jpg":"340x432","pp_15849744_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_13715142_1920.jpg":"1920x1080","k_13715142_1280.jpg":"1280x1280","k_13715142_1024.jpg":"1024x1024","k_13715142_640.jpg":"640x640","k_13715142_480.jpg":"480x480","k_13715142_340.jpg":"340x340","k_13715142_220.jpg":"220x220","o_13715142_1280.jpg":"1280x853","o_13715142_1024.jpg":"1024x682","o_13715142_640.jpg":"640x426","o_13715142_480.jpg":"480x320","o_13715142_340.jpg":"340x226","o_13715142_220.jpg":"220x146","h_13715142_1280.jpg":"1280x854","h_13715142_1024.jpg":"1024x683","h_13715142_640.jpg":"640x427","h_13715142_480.jpg":"480x320","h_13715142_340.jpg":"340x227","h_13715142_220.jpg":"220x147","pp_13715142_1280.jpg":"1280x1628","pp_13715142_1024.jpg":"1024x1303","pp_13715142_640.jpg":"640x814","pp_13715142_480.jpg":"480x611","pp_13715142_340.jpg":"340x432","pp_13715142_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1012","hd_12761144_1920.jpg":"1920x1080","k_12761144_1280.jpg":"1280x1280","k_12761144_1024.jpg":"1024x1024","k_12761144_640.jpg":"640x640","k_12761144_480.jpg":"480x480","k_12761144_340.jpg":"340x340","k_12761144_220.jpg":"220x220","o_12761144_1280.jpg":"1280x674","o_12761144_1024.jpg":"1024x539","o_12761144_640.jpg":"640x337","o_12761144_480.jpg":"480x253","o_12761144_340.jpg":"340x179","o_12761144_220.jpg":"220x115","h_12761144_1280.jpg":"1280x854","h_12761144_1024.jpg":"1024x683","h_12761144_640.jpg":"640x427","h_12761144_480.jpg":"480x320","h_12761144_340.jpg":"340x227","h_12761144_220.jpg":"220x147","pp_12761144_1280.jpg":"1280x1628","pp_12761144_1024.jpg":"1024x1303","pp_12761144_640.jpg":"640x814","pp_12761144_480.jpg":"480x611","pp_12761144_340.jpg":"340x432","pp_12761144_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_12761112_1920.jpg":"1920x1080","k_12761112_1280.jpg":"1280x1280","k_12761112_1024.jpg":"1024x1024","k_12761112_640.jpg":"640x640","k_12761112_480.jpg":"480x480","k_12761112_340.jpg":"340x340","k_12761112_220.jpg":"220x220","o_12761112_1280.jpg":"1280x853","o_12761112_1024.jpg":"1024x682","o_12761112_640.jpg":"640x426","o_12761112_480.jpg":"480x320","o_12761112_340.jpg":"340x226","o_12761112_220.jpg":"220x146","h_12761112_1280.jpg":"1280x854","h_12761112_1024.jpg":"1024x683","h_12761112_640.jpg":"640x427","h_12761112_480.jpg":"480x320","h_12761112_340.jpg":"340x227","h_12761112_220.jpg":"220x147","pp_12761112_1280.jpg":"1280x1628","pp_12761112_1024.jpg":"1024x1303","pp_12761112_640.jpg":"640x814","pp_12761112_480.jpg":"480x611","pp_12761112_340.jpg":"340x432","pp_12761112_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15570540 Threads: 2 Questions: 3213268188 Slow queries: 7250181 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236220906 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/ljubiteljima-snijega-sve-se-zakompliciralo-hrvatski-tjedan-upao-u-najgori-termin-prijevoznika-nema-a-ni-cjenik-jos-nije-poznat-tko-je-ovo-smislio-dobro-je-zeznuo-skijase-1221778 [printLink] => /vijesti/hrvatska/ljubiteljima-snijega-sve-se-zakompliciralo-hrvatski-tjedan-upao-u-najgori-termin-prijevoznika-nema-a-ni-cjenik-jos-nije-poznat-tko-je-ovo-smislio-dobro-je-zeznuo-skijase-1221778?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 370227 [name] => skijanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => skijanje [link] => /tag/skijanje ) [1] => stdClass Object ( [id] => 530891 [name] => hrvatski skijaški tjedan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-01-13 19:06:59 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatski-skijaski-tjedan [link] => /tag/hrvatski-skijaski-tjedan ) [2] => stdClass Object ( [id] => 363225 [name] => zimski praznici [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zimski-praznici [link] => /tag/zimski-praznici ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => planirate zimski odmor? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ljubiteljima snijega sve se zakompliciralo: ‘hrvatski tjedan‘ upao u najgori termin, prijevoznika nema, a ni cjenik još nije poznat; ‘Tko je ovo smislio, dobro je zeznuo skijaše‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3234 [name] => Zoran Šagolj [username] => zoran-agolj [email] => zoran-agolj@sd.hr [password] => $2y$10$tIfZayMMEQBtDnjPtu1K6uwW0tR6aJ9YVMB9PK6eFFOzAczYbw98a [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/zoran-sagolj-3234 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1752 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/de7d173dbb6f36fbc651af48772e1806?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/13391980.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] =>


 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/13391980.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix


 

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/21140766.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Ove sezone najaktualnija će biti last minute ponuda
 

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/21140760.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Nije uopće sporno hoće li cijene biti više, pitanje je samo koliko
 

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/19661252.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Ako se ufate u organizirani prijevoz, radije tražite alternativu        

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/15849744.jpg [title] => Sasa Buric/Cropix

Ako ništa drugo, uvijek možete na izlet do Kupresa

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/13715142.jpg [title] => Damir Krajac/Cropix

Čekaju li nas i ove godine ovakve gužve, u ovom trenu teško je reći                                 

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/12761144.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix


 

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/19/12761112.jpg [title] => Tom Dubravec/cropix/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

​Kada je još u svibnju objavljen službeni kalendar za školsku 2022./2023. godinu, hrvatski skijaši shvatili su da će se naći na stotinu muka. Zapravo, ponovila im se lanjska epizoda, možda u još gorem scenariju.

Nema još ponuda

Famozni “hrvatski tjedan”, vrijeme kada obitelji sa školskom djecom imaju jedinu priliku za zimskih praznika otići u planine, započinje na Staru godinu, u subotu 31. prosinca. Ne samo da će tada trebati putovati i prevaliti stotine kilometara, kada se ostali “normalni” svijet sprema za dočeke, nego i u kućne proračune treba uračunati dodatne troškove što ih, uz Božić, nosi ovaj tradicionalno najskuplji termin. Osim toga, u istom tjednu, do 7. ili 8. siječnja, pada i blagdan Sveta tri kralja. Naprosto, sve se nekako naopako posložilo.

Iako su do velikog polaska ostala nešto više od četiri mjeseca, oni skijaši koji sve vole imati pod kontrolom odavno su u potrazi za destinacijom, smještajem, kalkuliraju što s prijevozom... Ponudama iz agencija i s weba nisu baš obasuti, što primjećuje i Vlado Šestan, i sam dugogodišnji djelatnik u turizmu, koji svoje umirovljeničke dane provodi kao neka vrsta ski-influencera.

- Dok je bilo staro normalno - kaže - već početkom kolovoza počinjala je ozbiljna prodaja skijaških aranžmana, a katalozi su već odavno bili otisnuti, internetske stranice nakrcane. Sada još nikakve ponude nema i pitanje je kad će je biti. Jedna velika neizvjesnost što zbog korone, što zbog Ukrajine, što zbog kalkulacija s cijenama energenata, o kojima skijaška industrija umnogome ovisi. Rekao bih da smo u čekaonici.

---

image

Ove sezone najaktualnija će biti last minute ponuda
 

Tom Dubravec/Cropix
---

Kada smo se i sami ovog tjedna u jednoj zagrebačkoj agenciji htjeli informirati o ponudi za poznato francusko skijalište upravo u terminu hrvatskog siječanskog skijaškog tjedna, dočekao nas je sljedeći odgovor:

- Trenutno još uvijek od francuskih kolega nismo dobili definirane cjenike za iduću zimsku sezonu, do polovice 10. mjeseca imat ćemo kompletiranu ponudu. Sve što gledate na našoj stranici je prošlogodišnja ponuda.

’Vadit će se djeca iz škole’

U slučaju Francuske, za sve one koji tamo planiraju otići dodatni problem koji je već iskrsnuo zove se - organizirani prijevoz. Hrvatska turistička industrija suočava se s manjkom prijevoznika.

- Na adrese naših partnera s kojima godinama surađujemo odavno smo poslali zamolbe da nam dostave svoje ponude, ali 80 posto njih uopće nije odgovorilo, a oni koji jesu, ne znaju reći cijenu. Razgovarao sam i s kolegama iz drugih agencija i udruga koje organiziraju veće polaske, od Slovenije, preko Italije i Austrije, pa do Francuske i Švicarske, i svi mi kažu isto. Nema autobusa, nema vozača - govori nam Goran Ratković, koji u jednoj domaćoj turističkoj agenciji vodi prodaju skijanja.

Njegove kalkulacije govore da bi, primjerice, aranžman po osobi u nekom četverokrevetnom ili peterokrevetnom apartmanu, koji uključuje i ski pass, pod uvjetom da smještaj ostane u istim cjenovnim okvirima, mogao s lanjskih 3200 do 3300 kuna poskupjeti na 3800, pa čak i na 4000 kuna.

---

image

Nije uopće sporno hoće li cijene biti više, pitanje je samo koliko
 

Tom Dubravec/Cropix
---

Tomislav Musa, skijaški instruktor, već godinama vodi organizirane ture iz Splita, Rijeke i Zagreba po skijalištima u Austriji, Italiji, Francuskoj, Švicarskoj… Kaže da je u ovoj situaciji sretan jer mu neki od partnera garantiraju cijene smještaja, odnosno da ih neće povisiti, ali također upozorava na problem s organiziranim prijevozom zbog divljanja cijena goriva, manjka autobusa i vozača.

- Kao da to nije dovoljno, pa nam se na sve te muke nadovezao i problem s terminom “hrvatskog tjedna”, uvjerljivo najskupljeg, jer uključjuje i Novu godinu i Tri kralja. Meni mnogi roditelji, kada im sve predočim i dam ponudu, kažu da će ići tjedan poslije i “vaditi” djecu iz škole. Ako bi krenuli 7. siječnja, razlika je i do 40 posto, pa ljude treba shvatiti - veli Musa.

Navalili Englezi

Mnoge obitelji, kada sve stave na papir i shvate koliki im je to udar na kućne budžete, vjerojatno će zajedničke skijaške užitke prolongirati za drugi dio zimskih praznika. Oni bi počeli 20. veljače i završili 24. veljače 2023. godine, s tim da nastava starta 27. veljače 2023. godine. Ni tu, međutim, stvari ne idu glatko.

---

image

Čekaju li nas i ove godine ovakve gužve, u ovom trenu teško je reći                                 

Damir Krajac/Cropix
---

- To vam je full sezona, njezin vrhunac, koji starta od prve subote u veljači i traje do prve subote u ožujku. Dođe vam na isto kao kada 1. kolovoza dođete kod nas na Jadran. S jedne strane gužve, s druge paprene cijene. Tko je od prosvjetnih vlasti ovo smislio, dobro je zeznuo hrvatske skijaše. Kao da im želi uzeti ono malo novca iz džepa - kritičan je Šestan.

U istom tonu dočekao nas je i Blaženko Granić, alfa i omega splitskog skijanja i ovdašnjeg skijaškog kluba s dugom tradicijom, gdje su organizirali odlaske cijelih obitelji tijekom školskih praznika. Posljednjih godina njihovo su odredište Slovenija i Kranjska gora, gdje imaju vlastite škole skijanja za sve uzraste.

- Drago mi je, eto, da nisam jedini koji se pita tko određuje kalendar praznika u nas i s kojom svrhom. Kod nas je situacija takva da ćemo, ako sve bude u redu, moći krenuti tek u ponedjeljak 2. siječnja i skratiti taj skijaški tjedan na samo šest dana. Umjesto da se, kao što je to desetljećima funkcioniralo, školske praznike produži za još jedan tjedan u siječnju, nama se kao alternativa nudi taj tjedan u veljači, a djeci se razbija ritam škole. Posve nepotrebno - reći će Granić.

- Što više djece starta u školi, to nama baza iz koje bismo mogli regrutirati klince sutra za natjecateljsko skijanje postaje šira. Sada ništa ili malo toga znamo, a prije bismo početkom rujna sve imali definirano. Naša je sreća što nas Slovenci drže klubom u rangu sa svim njihovima. Ni oni sami ne znaju što će biti s cijenama, jer vidite kakva je situacija oko nas. Ne sumnjam da ćemo skijati i ove sezone, samo se bojim da 1. ili 15. studenog, kada sve budemo imali posloženo, ne bude kasno - dodaje Granić.

---

image

Ako ništa drugo, uvijek možete na izlet do Kupresa

Sasa Buric/Cropix
---

Njegov kolega Musa tomu u prilog ispričao nam je svoj slučaj s terminom u drugoj polovini veljače u austrijskom Flachau, Hrvatima dosta privlačnom skijalištu.

- Nama učiteljima se tamo baš u tom terminu dogodilo da nikako ne možemo naći dulji smještaj ni u samom mjestu, niti bilo gdje uokolo. Domaći mi kažu da su s rezervacijama navalili Englezi i da su nemoćni - kaže.

Očekivanja?

Svi naši sugovornici očekuju i najmanje 10 posto više cijene kada su u pitanju skijaške karte. I sami smo se uvjerili da mnoga skijališta još nisu objavila nove cjenike vertikalnog tansporta na svojim službenim web stranicama.

- Nekako se već udomaćilo da svake sezone ski pass ode gore po 10, ako ne i više posto. U srpnju sam bio u francuskim Alpama i kod domaćina vidio mnogo upitnika nad glavama kada je riječ o idućoj skijaškoj sezoni. To se onda prelijeva i na agencije, koje još ne znaju na kakve popuste mogu računati, bilo da je riječ o smještaju ili o žičarama. Ali i naši na Jadranu u travnju i svibnju bili su u istoj poziciji pa se “odčepilo” i sada bilježimo rekorde. I kod skijanja, znači, sve bi se moglo svesti na last minute ponudu. Možda treba još pričekati, ali ne oklijevajte kada se ukaže ono što tražite. Bogatija Europa ima novac, nakupilo se ili “tiskalo” za korone - dat će Šestan za kraj savjet svim domaćim skijašima.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Sasa Buric/Cropix Damir Krajac/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/cropix/Cropix
Tom Dubravec/Cropix

Ove sezone najaktualnija će biti last minute ponuda
 

Tom Dubravec/Cropix

Nije uopće sporno hoće li cijene biti više, pitanje je samo koliko
 

Tom Dubravec/Cropix

Ako se ufate u organizirani prijevoz, radije tražite alternativu        

Sasa Buric/Cropix

Ako ništa drugo, uvijek možete na izlet do Kupresa

Damir Krajac/Cropix

Čekaju li nas i ove godine ovakve gužve, u ovom trenu teško je reći                                 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ljubiteljima-snijega-sve-se-zakompliciralo-hrvatski-tjedan-upao-u-najgori-termin-prijevoznika-nema-a-ni-cjenik-jos-nije-poznat-tko-je-ovo-smislio-dobro-je-zeznuo-skijase-1221778 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=70511b4399d0dcb385118abb395dc83df07b2a36 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ljubiteljima+snijega+sve+se+zakompliciralo%3A+%E2%80%98hrvatski+tjedan%E2%80%98+upao+u+najgori+termin%2C+prijevoznika+nema%2C+a+ni+cjenik+jo%C5%A1+nije+poznat%3B+%E2%80%98Tko+je+ovo+smislio%2C+dobro+je+zeznuo+skija%C5%A1e%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fljubiteljima-snijega-sve-se-zakompliciralo-hrvatski-tjedan-upao-u-najgori-termin-prijevoznika-nema-a-ni-cjenik-jos-nije-poznat-tko-je-ovo-smislio-dobro-je-zeznuo-skijase-1221778 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fljubiteljima-snijega-sve-se-zakompliciralo-hrvatski-tjedan-upao-u-najgori-termin-prijevoznika-nema-a-ni-cjenik-jos-nije-poznat-tko-je-ovo-smislio-dobro-je-zeznuo-skijase-1221778 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => planirate zimski odmor? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskaplanirate zimski odmor?

Ljubiteljima snijega sve se zakompliciralo: ‘hrvatski tjedan‘ upao u najgori termin, prijevoznika nema, a ni cjenik još nije poznat; ‘Tko je ovo smislio, dobro je zeznuo skijaše‘

Piše Zoran Šagolj
5. rujna 2022. - 13:03

​Kada je još u svibnju objavljen službeni kalendar za školsku 2022./2023. godinu, hrvatski skijaši shvatili su da će se naći na stotinu muka. Zapravo, ponovila im se lanjska epizoda, možda u još gorem scenariju.

Nema još ponuda

Famozni “hrvatski tjedan”, vrijeme kada obitelji sa školskom djecom imaju jedinu priliku za zimskih praznika otići u planine, započinje na Staru godinu, u subotu 31. prosinca. Ne samo da će tada trebati putovati i prevaliti stotine kilometara, kada se ostali “normalni” svijet sprema za dočeke, nego i u kućne proračune treba uračunati dodatne troškove što ih, uz Božić, nosi ovaj tradicionalno najskuplji termin. Osim toga, u istom tjednu, do 7. ili 8. siječnja, pada i blagdan Sveta tri kralja. Naprosto, sve se nekako naopako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 16:19