StoryEditorOCM
Hrvatskatragičan slučaj

Istra potresena smrću dvogodišnje djevojčice; I dva dana ranije bila je u bolnici sa sličnim simptomima

Piše JL
21. veljače 2024. - 15:39

Istru je danas uznemirila vijest o smrti dvogodišnje djevojčice s Poreštine, a porečka policija u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom utvrđuje okolnosti tragedije. Jedine informacije o djetetovoj smrti iznijela je Policijska uprava istarska.

- Dijete je 18. veljače u noćnim satima dovezeno u pulsku bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja te je nakon reanimacije preminulo. Na tijelu preminulog djeteta obavljena je obdukcija, a točan uzrok smrti bit će poznat nakon dobivanja nalaza toksikoloških vještačenja i histoloških analiza tkiva - priopćili su iz istarske policije.

No, portal dnevnik.hr neslužbeno saznaje da zasad nema elemenata kaznenog djela.

Ravnateljica Opće bolnice Pula, Irena Hrstić, nije iznosila pojedinosti o hospitalizaciji djeteta.

- Državno odvjetništvo će izaći sa svim informacijama vezanim uz okolnosti ovog slučaja - rekla nam je kratko.

Iz neslužbenih izvora Jutarnji saznaje da je dijete dva dana prije bilo u bolnici sa sličnim simptomima, a riječ je o bolovima u trbuhu.

Dijete su u bolnicu dovezli roditelji, pa ni u Nastavnom zavodu za Hitnu medicinu Istarske županije nemaju informacije u kojem je stanju bilo dijete, ni što mu je točno bilo. Gordana Antić, bivša ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i aktualna županijska pročelnica za zdravstvo, potvrdila nam je tu informaciju.

Novi je to šok za sve, posebno nakon nedavnog slučaja četveromjesečne bebe iz Rovinjskog Sela koja je početkom veljače zaprimljena u OB Pula pa prevezena u KBC Rijeka s teškim ozljedama. Srećom, to je dijete spašeno.

- Danas je sprovod djeteta i ekipa Hitne pomoći je išla na lice mjesta jer želimo pomoći kome bude trebalo zato što su ovo iznimno stresne situacije. Osobno sam u u 25 godina rada imala četiri do pet takvih slučajeva. Na godišnjoj razini imamo do devet slučajeva da se zove Hitna pomoć u hitnoćama kao što su pedijatrijska smrt u kolijevci, utapanje i dijete stradalo u prometnoj nesreći.

Vjerujem da u bolnici ima toga i više. To su sve za nas iznimno veliki stresovi. Baš zato svi djelatnici Hitne pomoći idu na kontinuirane edukacije i pedijatrijske tečajeve. Imamo i adekvatnu opremu, no bez obzira na sve, takav te slučaj mentalno iscrpi i zato je važna psiho-sociološka pomoć. No, kada znamo da smo učinili sve što smo mogli, ljudima je lakše iako se radi o jako teškim situacijama - zaključuje Antić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:50