StoryEditorOCM
Hrvatskatraži raspuštanje

Grbin napao Vladu: Prekinimo ovu igrariju i stanimo na kraj nevjerojatnoj pljački koja se događa iz dana u dan

Piše Hina
13. prosinca 2023. - 10:32

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u srijedu u Hrvatskom saboru da agonija koja se zove Plenkovićeva Vlada mora doći kraju, najavivši da će SDP danas uputiti prijedlog za njegovim raspuštanjem.

"Hajdemo prekinuti ovu igrariju i hajdemo stati na kraj ovoj nevjerojatnoj pljački koja se događa iz dana u dan. Hajdemo dati građanima priliku da odluče u kojem smjeru treba Hrvatska krenuti - a taj smjer je velika promjena", rekao je Grbin, tražeći stanku prije početka rasprave o zakonskom prijedlogu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu države.

Grbin je upozorio da se iz države i državnih agencija i tvrtki  izvlači novac u ogromnim količinama, gdje je u glavnoj ulozi ponovno HDZ. "Ova agonija koja se zove Plenkovićeva Vlada mora doći kraju. A to može jedino i isključivo na način da vratimo mandat građanima", poručio je Grbin. 

"Na potpuno isti način kao prije 15 godina. I mi ćemo sada raspravljati o državnoj imovini", rekao je, podsjetivši na raniju aferu Fimi Media i novu aferu Mreža.

Na to je reagirao HDS-ov Hrvoje Zekanović poručivši da bi Grbin sada raspustio Sabor kao što je raspustio svoju stranku. "Govori o krađi državne imovine a upravo je on krao državnu imovinu i izvlačio novac iz proračuna i neovlašteno ga konzumirao"; rekao je.

I HDZ-ov Ante Deur rekao je da je "otimač Grbin" propustio reći da je lagao o svom prebivalištu i krao javni novac. 

Nikola Mažar (HDZ) pozvao je Grbina da prestane obmanjivati hrvatsku javnost, kazavši i da SDP po prvi put traži raspuštanje Sabora zbog druge stranke. 

"Akteri afere nisu iz HDZ-a, Lovrinčević je strateg, PR stručnjak i medijski savjetnik Mosta. Nišanske stranke usmjerite negdje drugdje a svoje komplekse prestanite liječiti HDZ-om", poručio je.  

Mostova Marija Selak Raspudić rekla je: Što je vama ovo raspuštanje Sabora kada se u Vladi svakodnevno raspuštate. Smatra kakao i u HDZ-u prepoznaju da je Most snaga koja dolazi a HDZ snaga koja je prošlost.

Premijer Plenković smijenio je u utorak s mjesta ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića

Filipovićeva smjena uslijedila je nakon što je tjednik Nacional obavio članak u kojem navodi da je njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca. Tjednik je potom objavio i audio zapis razgovora Lovrinčevića i novinara Mreže TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:32