StoryEditorOCM
Hrvatskagotovo.

Glavni vatrogasni zapovjednik zahvalio svima na uspješnom gašenju vatre kod Grebaštice i poželio oporavak ozlijeđenima

Piše ŠIBENSKI.HR
14. srpnja 2023. - 21:41

Požar kod Grebaštice je pod kontrolom vatrogasaca i više nema otvorenog plamena i širenja požara. Na pojedinim mjestima još ima izdimljavanja te se saniraju rubni dijelovi požarišta. 

Jutros u osam sati iz HVZ-a izvijestili su kako je požar kod Grebaštice pod kontrolom vatrogasaca i kako više nema otvorenog plamena i širenja požara. Na pojedinim mjestima još ima izdimljavanja te se saniraju rubni dijelovi požarišta. Tijekom noći vršeno je dežurstvo i sanacija, na terenu je protekle noći bilo 158  vatrogasaca sa 51 vozilom, a u jutarnjim satima na požarište su upućena dva protupožarna zrakoplova Canadair CL – 415.

Podsjetimo, požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma te kuće i automobili, a trenutno procijenjena opožarena površina iznosi oko 600 hektara. Prilikom gašenja požara ozlijeđena su četiri vatrogasca koja su medicinski zbrinuta.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zahvalio je svim vatrogascima, zapovjednicima na terenu, a posebno županijskom vatrogasnom zapovjedniku, pilotima i tehničarima protupožarnih zrakoplova, operaterima vatrogasnih operativnih centara i logističkoj potpori jer su ponovno dokazali da građani mogu biti ponosni i sigurni uz hrvatske vatrogasce.

- Također, posebno zahvaljujem ministru unutarnjih poslova i potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske Davoru Božinoviću koji je obišao vatrogasce i cijelo opožareno područje, hrvatskoj policiji, operativnim snagama, građanima, gradskim službama i svima koji su angažirani sa ciljem pružanja pomoći stanovništvu, ali i potpore vatrogascima kada je to potrebno. Ozlijeđenim vatrogascima i građanima želim brzi oporavak - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Popodne su oko 17 sati zbog aktiviranja ruba požarišta uzrokovanog jačanjem vjetra dva protupožarna zrakoplova AT 802 FireBoss upućena na požarište.

Iz HVZ-a priopćeno je da na dežurstvu i sanaciji požarišta tijekom noći ostaje 51 vatrogasac sa 20 vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:03