StoryEditorOCM
Hrvatskastrašne scene

Drama na Markovom trgu: Muškarac koji se zapalio ispred zgrade Vlade životno ugrožen; ‘Prognoze su loše, ali nadajmo se‘

Piše vijesti sd
11. lipnja 2024. - 10:00

NOVIJE:

Predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen. Smješten je na Intenzivnoj njezi. Ima opekline četvrtog stupnja na gotovo cijelom tijelu. 

"Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu", rekao je liječnik. Radi se o muškarcu koji je 67-godište.

Za 13 sati zakazan je sastanak parlamentarne većine u vladi. Ne zna se je li zbog ovog događaja sastanak odgođen.

Zdravstveno stanje muškarca koji se samozapalio jutros na Markovom trgu, a koji je prevezen u Kliniku za traumatologiju, jako je teško te mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, doznaje se od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića.

“Ozlijeđeni je u jako teškom stanu i trenutno se provode svi oblici intenzivnog liječenja”, izjavio je Vagić za Hinu.

Ispred zgrade Vlade je bio i zastupnik stranke Možemo Damir Bakić koji je u telefonskom razgovoru za RTL kazao da je uočio muškarca koji se polijeva i potrčao do zaštitara u Skupštini, ali su, kaže, bili brži policajci iz Banskih dvora koji su dotrčali s vatrogasnim aparatima.

- U šoku sam, ne mogu doći sebi! - kazao je Bakić.

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima izašao je na Markov trg čim je saznao za nesretni događaj.

Pred Vladom je bio i vidno šokiran premijer Andrej Plenković koji je odmah nazvao ministra zdravstva Vilija Beroša, te su zajedno koordinirali akciju zbrinjavanja muškarca, piše Dnevnik.hr.

Dobili smo dojavu iz Vlade da se zapalio čovjek, dotrčali smo do njega, već je bio ugašen, ali sa opeklinama po cijelom tijelu jer se kompletno zalio benzinom. Disao je, bio kontaktibilan i samo je vikao: ‘Vrećica, vrećica‘. Valjda je mislio na vrećicu koja je bila blizu njega. Dali smo mu injekciju opijata, kisik i Hitna ga je odvezla u Draškovićevu‘, rekla je saborska liječnica dr. Gordana Štajminger za 24sata.

RANIJE:
Teška drama odvila se jutros pred zgradom Vlade.

Oko 9:40 sati ispred Banskih dvora na Markovom trgu nepoznati muškarac se polio benzinom i zapalio. 

Svjedok očevidac je za Jutarnji list kazao da je uočio muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva nekom tekućinom. Odmah je o tome obaviješteno osiguranje, a kad su pogled ponovno usmjerili prema čovjeku kako bi krenuli prema njemu i legitimirali ga, on je već bio potpuno zahvaćen vatrom. 

Nedaleko incidenta kako navodi Večernji list, fotografi su snimili i šokiranog premijera Andreja Plenkovića. 

Teško ozlijeđeni muškarac nalazi se u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj. U teškom je stanju i životno je ugrožen te se provode mjere intenzivnog liječenja potvrdio je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Davor Vagić.

Svjedoci su ispričali kako se sve odvilo u trenutku te da su se ubrzo čule sirene hitne pomoći.   

- Prvo nismo shvatili što se događa, bio je samo dim. Krenuli smo prema gore vidjeti pa su nam rekli iz službi da ne možemo. Kasnije smo vidjeli što se zapravo dogodilo - ispričala je jedna svjedokinja za 24 sata.

- Nismo vidjeli jer se iz Sabora ne vidi, ali smo čule sirene i kolega je rekao da se netko zapalio. Strašno! Prvo ono pucanje na Vladu, sad ovo - dodala je druga.

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su dobili dojavu o događaju u 9.37 sati.

- Prema prvim informacijama osoba se zapalila i Hitna je poslana na mjesto događaja. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti događaja - kažu kratko iz policije.

Oko Markovog trga policija je trakom zatvorila prilaz, ne puštaju nikoga, ostavljen je samo mali prolaz za zaposlenike i stanare. Snimljene fotografije s lica mjesta su vrlo uznemirujuće i nećemo ih objaviti. 

__________________________________________________________________________________________________

 

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 12:05