StoryEditorOCM
HrvatskaAktualna situacija

Capakova zamjenica: ‘Onaj tko je odbio cjepivo, nekom drugom je uzeo termin... Imamo stagnaciju, možemo se nadati i konačnom skidanju maski‘

Piše PSD
22. travnja 2021. - 20:07
Zagreb, 260620 Centar CZ, Nehajska 5, konferencija za medije Stozera civilne zastite RH. Na fotografiji: Marija Bubas.Bruno Konjevic/Cropix

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš za RTL je govorila o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. Trenutno deseti dan imamo stagnaciju, a do kraja lipnja ćemo na raspolaganju imati tri milijuna i sto tisuća doza cjepiva.

- Nadamo se padu, ali samo pod uvjetom da se svi pridržavamo mjera i da shvatimo da treba prihvatiti cijepljenje i doći odazvati se, a do tada se pridržavati mjera koje spriječavaju prijenos virusa s osobe na osobu. Suzdržavati se druženja, nositi maske i kad ne možemo izbjeći kontakt s nepoznatima - dezinfekcija prostora' rekla je Bubaš.

Osvrnula se i na obustavu pričesti i krizmi u nekim županijama. Kaže da je to zrela odluka koja pomaže u smanjenju broja zaraženih. 

Kada je riječ o cijepljenju, Bubaš kaže da je loša...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:25