StoryEditorOCM
Hrvatska‘pripremamo se‘

Capak: U slučaju nedostatka intenzivaca, pripremamo se za scenarij da se educiraju liječnici bliski toj struci. To se događalo i u vrijeme rata

Piše PSD.
19. listopada 2020. - 19:49
Zagreb, 191020. Ministarstvo zdravstva, Ksaver. Vili Beros i Krunoslav Capa dali izjave za medije nakon sastanka sa ravnateljima bolnica. Na fotografiji: Krunoslav Capak.Marko Todorov/Cropix

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u Dnevniku Nove TV je odgovorio na pitanje što bi se dogodilo ako ne bude dovoljno liječnika i medicinskih sestara koji bi zamijenili zaražene zdravstvene djelatnike, javlja Dnevnik.hr.

- Iako ne očekujemo takav scenarij i nadamo se da do njega nikad neće doći, pripremamo se za to. Imamo više od 1100- liječnika intenzivaca koji mogu raditi na respiratorima i intenzivnoj njezi COVID bolesnika i bolesnika od gripe.

Međutim, pripremamo se i za scenarij da će se educirati drugi kolege koji su bliski toj struci i mogu relativno brzo naučiti osnovne stvari o intenzivnoj njezi. To se događalo i u vrijeme Domovinskog rata - objasnio je Capak.

Dodao je da su tada mladi liječnici prolazili tečajeve hitne pomoći.

-...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:21