StoryEditorOCM
Hrvatskakasno za nabavku

Bez pečenog odojka mnogi ne mogu zamisliti blagdansku trpezu , ali ove je godine do domaće svinjetine teško doći. Sve je unaprijed rasprodano!

Piše PSD
19. prosinca 2021. - 18:17

Tradicija pravog blagdanskog stola je pečeni odojak. Prethodnih godina zbog nestašice domaćih – uvozili smo i do pola milijuna svinja. Potražnja je i ovih dana golema, domaći odojci se u pandemiji traže više no ikad, javlja HRT.

Kako je zbog krize u svinjogojstvu malih uzgajivača sve manje, do domaćih odojaka je gotovo nemoguće doći. Cijena je oko 22 kune po kilogramu, a ono malo odojaka što još ima po seoskim svinjcima unaprijed je rasprodano.

U svinjcima mladog Ladislava Waltera za ove blagdane spremno je 80-tak odojaka. Teški su između 20 i 40 kilograma, svi su kaže – iz vlastita uzgoja. Da je imao još stotinjak komada, kaže – sve bi prodao. Cijena je dobra, potražnja golema, a proizvodnja ipak nesigurna.

– To je neka cijena da se pokrije nešto malo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 05:10