StoryEditor
HrvatskaIz udžbenika

Arheološki muzej u Zagrebu priredio virtualnu izložbu: prikazani najpoznatiji predmeti koji se čuvaju, učenici mogu vidjeti sve što uče iz povijesti

Piše Hina
3. lipnja 2020. - 13:52
Arhiva/HANZA MEDIA

Arheološki muzej u Zagrebu priredio je virtualnu izložba "Iz školskih udžbenika povijesti - remix" na kojoj su prikazani najpoznatiji predmeti koje čuva taj muzej, a pojavljuju se fotografijom u svim hrvatskim udžbenicima za nastavu povijesti.

Virtualna izložba prikazuje najpoznatije predmete koje čuva Arheološki muzej u Zagrebu a koji se fotografijom pojavljuju u svim hrvatskim udžbenicima za nastavu povijesti, priopćio je u srijedu Arheološki muzej koji je, zbog posljedica razornoga potresa u ožujku, zatvoren za posjetitelje.

Osim fotografija predmeta, izložba donosi visoko kvalitetne 3D modele i elemente 3D šetnje kroz stalni postav što, istaknuto je, gledatelju omogućuje novo i interaktivno iskustvo.

Podsjeća se da su najbrojnija publika Arheološkoga muzeja u Zagrebu učenici osnovnih i srednjih škola koji dolaze vidjeti sve ono o čemu uče na nastavi povijesti. Svaki prikazani predmet na ovoj virtualnoj izložbi ima i svoje poveznice što, sigurni su organizatori, potiče daljnje istraživanje.

Virtualna izložba "Iz školskih udžbenika povijesti - remix" edukacijska je interaktivna i didaktička. Namijenjena je svima, posebno djeci i mladima te nastavnicima povijesti koji će, vjeruju organizatorii, sigurno pronaći puno zanimljivih materijala za pripremanje nastave.

Link na izložbu je https://amz.hr/hr/virtualni-muzej/izlozbe/iz-skolskih-udzbenika-povijesti-remix/

Autorica virtualne izložbe je Zorica Babić, stručni suradnici su Jacqueline Balen, Maja Bunčić, Ivan Radman-Livaja, Igor Uranić, za fotografije zaslužan je Igor Krajcar, a za 3D modele Ana Solter.

#ARHEOLOŠKI MUZEJ U ZAGREBU

Izdvojeno

08. srpanj 2020 16:27