StoryEditorOCM
Crna kronikabudni vatrogasci

U gluho doba noći u Osijeku se zapalio stan, evakuirano 20 stanara, poslije je izgorio i automobil

Piše Hina
1. listopada 2024. - 09:59
Osječki vatrogasci, koji u posljednje vrijeme imaju dosta posla, opet su bili na visini zadatka  (ilustracija)  Marin Franov/Cropix

Tijekom noći u Osijeku su planula dva požara - u vozilu i u stanu zgrade iz koje je evakuirano 20 stanara - a ugasili su ih osječki vatrogasci, izvijestili su u utorak iz osječke Javne vatrogasne postrojbe i osječko- baranjske policije.

Vatrogasci su dojavu o požaru u stanu u Opatijskoj ulici dobili noćas oko 3,20 sati, a na intervenciju je izašla Javna vatrogasna postrojba s četiri vozila i 12 vatrogasaca te dobrovoljno vatrogasno društvo sa dva vozila i sedam vatrogasaca.

"Po dolasku smo zatekli požar u razbuktaloj fazi i jednu ozlijeđenu osobu na stubištu. Intervencija je završena nešto prije šest sati ujutro kad je požar ugašen vodom. Tijekom intervencije evakuirano je 20 ljudi iz ostalih stanova, zbog oštećenja plinske instalacije. Iako nije bilo curenja plina, stanari su evakuirani iz preventivnih razloga", rekao je Hini zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Goran Ivković.

Uzrok požara utvrdit će se policijskim očevidom.

Nešto kasnije, oko 3,50 sati, policija je primila dojavu da u širem središtu Osijeka gori vozilo, a dolaskom na mjesto događaja, potvrđeno je da gori vozilo osječkih registracijskih oznaka.

Požar su ugasili pripadnici osječke Javne vatrogasne postrojbe, a slijedi očevid kojim će se utvrditi uzrok požara, navode u policiji.

image

Prije 15 dana izbio je požar kod skladišta uz južnu obilaznicu Osijeka

Marin Franov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 10:00