StoryEditorOCM
Crna kronikaJE LI OVO UBOJICA?

Što otkriva možda ključna snimka iz kobne noći u Ateni: Ubijeni Michalis zamahuje rukom unazad...

Piše Vijesti SD
21. kolovoza 2023. - 20:19

Jesu li nadzorne kamere uhvatile trenutak kada je navijač AEK-a Michalis Katsouris dobio smrtonosni ubod u podlakticu, nakon čega je kasnije iskrvario? Nova snimka koja je dio sudskog spisa, a koju i Jutarnji list ima u posjedu, baca potpuno novo svjetlo na sukobe u Grčkoj, piše Jutarnji list. 

Na njoj je najveći fokus na muškarcu u bordo majici koji trči pokraj Katsourisa neposredno prije nego je pao mrtav.

Snimka nije najbolje kvalitete, no sam trenutak mogao bi biti ključan u rasvjetljavanju okolnosti ubojstva.

"Grčke vlasti i grčka policija fokusirani su na video, DNA uzorke, ali i na telefone osoba koje su završile u zatvoru i sve one koji su povezani s ovim slučajem. Riječ je o novom videu i tu je glavni fokus na ljudima koji se nalaze oko Michalisa u ovom videu, ali i drugima", komentirala je grčka novinarka OPEN TV-a Adamantia Lioliou za RTL.

Grčka policija za sada je uspjela identificirati četiri osobe koje se u kritičnom trenutku nalaze kraj Katsourisa, dok se za nekim ljudima, među kojima su i pripadnici Bad Blue Boysa koji su pobjegli s mjesta događaja, navodno i dalje traga.

"Ne samo za hrvatskim navijačima, nego se traga za svim onima koji su sudjelovali u ovim neredima", dodala je Lioliou.

Nova snimka jasno pokazuje kako je izgledalo kad je došlo do kontakta dviju navijačkih skupina, pri čemu su AEK-ovi bacili 15-ak molotovljevih koktela. Vidi se i kako poginuli navijač zamahuje rukom prema natrag, dok drugi muškarac zamahuje rukom u kojoj se nalazi nepoznati predmet u njegovom smjeru. No ne može se sa sigurnošću reći je li to trenutak uboda.

Grčki odvjetnik Athanasios Kaymenakis, koji zastupa 96 uhićenih Hrvata, od početka tvrdi da Hrvati nisu imali nikakav nož i kaže: "Mi smo zajedno išli na policiju i on je opovrgnuo tvrdnju da se radi o njegovom nožu. Kad ih je policija zaustavila, vidjeli su nož pokraj njega i mislili da je njegov. Žalili smo se sucu koji održava saslušanje i tražili da se ispitaju otisci prstiju."

Rezultate otisaka još nemaju. Sada se detaljno analizirala svaka sekunda snimki pa i 24 minute nakon kobnog događaja kada sanitetsko vozilo na kraju dolazi do Michalisa, a djelatnici kioska čiste mjesto događaja možda ni svjesni da su time uništili neke tragove i dokaze, piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:20