StoryEditorOCM
Crna kronikaKAZNENA PRIJAVA

Splitska policija u lovu na dilere: mladić iz Podstrane u motoru skrivao pola kilograma kokaina, nađen mu i revolver

26. svibnja 2023. - 17:01

Kod pritvorskog nadzornika PU splitsko-dalmatinske završio je 23-godišnjak iz Podstrane kod kojeg je nađeno više od pola kilograma kokaina.  Osim droge, koja je bila raspodijeljena u više paketa, imao je i revolver rijetkog kalibra, kojeg je posjedovao nelegalno.

Inspektori Prve policijske postaje Split prvo su ga zaskočili u četvrtak predvečer na predjelu Kile u Splitu kraj motocikla kojeg koristi. Temeljem naloga suda izvršena je pretraga vozila te je pronađeno 9 PVC paketa s 532 grama kokaina.

image

Kokain, vaga, ‘preša‘ i oružje nađeni u 23-godišnjaka 

Tijekom kriminalističkog istraživanja u petak je izvršena pretraga  stana kojeg 23-godišnjak koristi na području Podstrane, u Strožancu. Nađeno je još 59 grama kokaina, digitalna vaga za precizno mjerenje i sprava za prešanje.

U kući je držao i revolver s pet komada pripadajućeg streljiva, kalibra 22 mm. Nakon što su nad njim dovršili kriminalističko istraživanje, uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama dovest će se pritvorskom nadzorniku.

image

Uz kaznenu prijavu mladić je završio kod pritvorskog nadzornika

Darko Tomas/Cropix/Ilustracija

Nakon toga slijedi privođenje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu gdje će iznijeti obranu. Također će, zbog postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Kako saznajemo, 23-godišnjaku je ovo prva prijava za zlouporabu opojne droge. Navedena zapljena je nastavak uspješnih akcija tijekom posljednja dva mjeseca na području PU splitsko- dalmatinske u kojima je pronađeno je i oduzeto oko 6,5 kilograma kokaina.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:48