StoryEditor
Crna kronikaStrava u blizini tunela

Splićanin (32) propucan u glavu, pa izbačen iz automobila na staroj kliškoj cesti. Policija uhitila dvije osobe

13. travnja 2021. - 07:39

Jedna muška osoba je ranjena u Klisu i izabačena sinoć iz automobila na staroj kliškoj cesti. Muškarac je dobio prostrijelnu ranu glave, a izbačen je iz vozila u blizini tunela u Klisu. Policija je dojavu o ovom događaju dobila u ponedjeljak u 22.54 od ženske osobe.

Policija je jutros poslala i službeno priopćenje:

- Sinoć oko  22:55 sati zaprimili smo dojavu da je na području Klisa  došlo do uporabe vatrenog oružja i ozljeđivanja muškarca. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaj i pronašli muškarca bez svijesti s ranom na glavi. Utvrđeno je kako se radi o 32-godišnjaku koji je odvezen na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne ozljede. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, na mjestu događaj je obavljen očevid. U službene prostorije dovedene su dvije osobe nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje - navodi se u priopćenju poslanom iz PU Splitsko-dalmatinske.

Doznajemo da je ranjeni muškarac zapravo Branko M. zvani Naranča, 32-godišnjak iz Splita koji je policiji već poznat po zlouporabama opojnih droga. Svojevremeno je bio u bijegu od policije kada su policajci Odjela za droge zaskočili njega i prijatelja u automobilu te su oni počeli bježati i pri tom su kroz prozor izbacili vreću u kojoj je bilo 1239,5 grama marihuane, 525,6 grama amfetamina i 100 komada amfetamina u kapsulama.

Branko se za 'Slobodnu Dalmaciju' 2016. godine žalio na brutalno postupanje policije prema njemu tri dana nakon Ultra festivala. Kako su nam tada rekli iz policije, sila je prema njemu primijenjena nakon što su policajci ušli u stan i vidjeli kako kroz prozor baca keramičku pločicu s praškastim tragovima bijele materije. Učinili su to da bi, kako su tada pojasnili, "spriječili uništavanje dokaznog materijala i bijeg", a u postupanju je mladić zadobio lakše tjelesne ozljede.

On sam je tada ispričao:

''Jedan policajac me udrija šakon, a onda su me toliko izubijali da su se u jednom trenu valjda pobojali jesan li živ. Ponavljan, ja to ništa ne znan, tako kažu svjedoci. Mene je u bolnici probudila bol, taman su mi namištali nos. Pita san onako krvav policajce koje san vidija šta je bilo, a jedan mi govori samo da su me preuzeli od kolega. Prvo su mi namištali nos i šivali mi usta, iman devet punata, a onda su me odveli na snimanje...''

Što je prethodilo ovom ranjavanju i tko stoji iza ovoga svirepog čina, otkrit će policija koja od same dojave intezivno radi na ovom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 10:24