StoryEditorOCM
Crna kronikaKrunoslav Šeremet

Šef Memorijalnog centra Domovinskog rata vozio pijan pa odbio alkotest, ovo mu nije prvi sukob s policijom

Piše vijesti sd
10. kolovoza 2023. - 08:39
Policijski službenici su kod Šeremeta prepoznali znakove i simptome prisutnosti alkohola u organizmu, ali on je odbio alkotest (ilustracija)Cropix

Ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Krunoslav Šeremet (43), odbio je postupiti po nalogu policije nakon što ga je prometna patrola Policijske uprave Vukovarsko-srijemske u alkoholiziranom stanju zatekla za volanom službenog automobila. Dogodilo se to još 9. srpnja u ranim jutarnjim satima, no sve se, kao i prošle godine u slučaju pijanog HDZ-ovog župana Damira Dekanića, pokušalo sakriti od očiju javnosti.

Iz izvora bliskih policiji Telegram je tek nakon mjesec dana dobio informaciju o još jednom incidentu kojeg je napravio Šeremet, osoba koju je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, kao predsjednik Upravnog vijeća spomenutog Centra, na tu dužnost imenovao 24. studenoga 2021. Četverogodišnji mandat Šeremetu istječe krajem studenoga 2025. godien, piše Drago Hedl za Telegram.

Vukovarska policija potvrdila je, ne navodeći prezime počinitelja, da se "u 3 sata 9. srpnja, prilikom nadzora vozila i vozača u Ulici Nikole Tesle u Vukovaru, 43-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu.

image

‘Dogodilo se to još 9. srpnja u ranim jutarnjim satima, no sve se, kao i prošle godine u slučaju pijanog HDZ-ovog župana Damira Dekanića pokušalo sakriti od očiju javnosti‘

Vlado Kos/Cropix

S obzirom na to da su kod vozača prepoznali znakove i simptome prisustva alkohola u organizmu, policijski službenici su, radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, naredili mjeru njegova smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Vozač je potom pušten iz posebne prostorije, a nadležnom sudu je protiv njega upućen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz članka 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama".

Šeremet je u prosincu 2021., tjedan dana nakon što je imenovan, Šeremet je, zajedno s tadašnjim državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Stjepanom Sučićem, došao u sukob s interventnom policijom, koja je bila pozvana da ih smiri jer su kršili mjere za suzbijanje pandemije.

Više o cijelom slučaju pročitajte OVDJE.

image

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved imenovao je Krunoslava Šeremeta na tu dužnost

Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:10