stdClass Object ( [id] => 1367327 [title] => Saznajemo nove detalje ubojstva Luke Bančića. Policija ima snimke koje nisu izišle u javnost, evo što je krenulo po zlu [alias] => saznajemo-nove-detalje-ubojstva-luke-bancica-policija-ima-snimke-koje-nisu-izisle-u-javnost-evo-sto-je-krenulo-po-zlu [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tragično ubojstvo 22-godišnjeg Splićanina Luke Bančića kojeg je, na pločniku ispred hotela "Corner" u ulici Mažuranićevo šetalište, u subotu u noći, nešto prije jedan sat, nožem u prsa ubio 31-godišnji Ante Rušić, dugogodišnji ovisnik o alkoholu i narkoticima, izazvalo je bijes ne samo splitske, nego i šire javnosti.

Posebice zato što je ubojicu policija kazneno prijavila za tzv. obično ubojstvo za koje je propisana kazna zatvora od 5 do 20 godina robije, a ne za teško ubojstvo, za što je, po našem Kaznenom zakonu, propisana kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Uznemirena javnost s pravom se pita kako to da smrt mladića koji do tada nije imao problema sa zakonom i koji je tu večer vjerojatno došao nešto kupiti u obližnju pekarnu ili popiti piće u nekom od tamošnjih lokala sa svojim društvom, a završio je mrtav na mokrom pločniku "na pravdi Boga" samo zato što ga je neki okorjeli narkoman ubo kuhinjskim nožem iz "čista mira", nije teško, nego "obično" ubojstvo. Pa što se, kvragu, treba dogoditi da se neko ubojstvo proglasi teškim, pitaju se mnogi na društvenim mrežama.

---

image

Lumini na mjestu ubojstva

 

Tom Dubravec/Cropix
---

Uznemirena javnost

Službeni činjenični opis tragičnog događaja u centru Splita koji je utemeljen velikim dijelom i na izuzetim snimkama nadzornih kamera okolnih objekata, navodi kako su se te večeri Rušić i njegov brat Frane prvo verbalno i fizički sukobili s 22-godišnjakom i njegovim društvom. Nije nam poznato što je tom sukobu prethodilo i na koji se način odvio, no činjenica je da je nakon toga, kako stoji u kaznenoj prijavi, Ante utrčao u stubište obližnje zgrade u kojoj živi i vrlo brzo je "izletio" van držeći u ruci kuhinjski nož, čija je duljina oštrice 24 i pol centimetra.

Žrtva i njegovo društvo su u međuvremenu odmakli s mjesta prethodnog sukoba penjući se ulicom Mažuranićevo šetalište. No, kako je 31-godišnjak s nožem u ruci krenuo prema njima, u jednom se trenutku 22-godišnjak, tko zna iz kojih razloga, odvaja od prijatelja te trkom kreće prema Rušiću koji također trči njemu u susret.

Teško je znati je li žrtva vidjela da napadač u ruci drži nož, no nakon što su dotrčali jedan do drugog, obojica proklizavaju i padaju na mokri pločnik. Ubrzo se dižu i sukobljavaju te Rušić zamahuje i ubada žrtvu u desnu stranu prsa, a koliko je udarac bio jak govori i to da se nož zabio čak 19 centimetara u žrtvina pluća.

---

image

Policijski uviđaj na mjestu krvoprolića u Splitu

 

Bozidar Vukicevic/Cropix
---

Ubodeni mladić uspijeva čak pobjeći nekoliko metara dalje dok ubojica i dalje nekontrolirano vitla nožem. No, zbog zadobivene ozljede, 22-godišnjak nakon par metara beživotno pada na pod. Nekih pola sata kasnije, u 1.20 sati, liječnici u splitskoj bolnici, usprkos svim naporima, proglašavaju njegovu smrt.

Ubojica je, nakon uhićenja, na Županijskom sudu kazao da se ničega ne sjeća, a po prijedlogu zamjenice ŽDO-a sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Uz ostalo, sud smatra da je sam način počinjenja djela uznemirio i zgrozio javnost te da je osumnjičeni Rušić iskazao upornost, iznimnu bešćutnost i brutalnost u postupanju te da se radi o izrazito agresivnoj osobi sklonoj raznim, pa i najtežim kaznenim djelima.

Prema KZ-u, teško ubojstvo je kad netko drugoga ubije na okrutan ili podmukao način, kad ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, kad ubije člana obitelji kojeg je već ranije zlostavljao, ako drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda, zatim ako ubije radi počinjenja ili prikrivanja drugog kaznenog djela te ako ubije službenu osobu u vezi s njezinim obavljanjem službene dužnosti.

---

image

Policijski uviđaj na mjestu krvoprolića u Splitu

 

Bozidar Vukicevic/Cropix
---

Neki splitski pravni stručnjaci smatraju da je tužiteljstvo moglo, kako je to uobičajeno u praksi, ići prvotno s težom kvalifikacijom, posebice jer se ubojstvo dogodilo u centru grada, na mjestu gdje se u to doba noći skuplja dosta mladih te je tragedija izazvala veliku uznemirenost javnosti.

Okolnost koristoljublja ne bi prošla kao kvalifikatorni oblik teškog ubojstva jer ubojica nije ubio radi novca niti je novac nakon čina uzeo. Neki smatraju da bi se moglo raditi o bezobzirnoj osveti jer je ubojica prije ubojstva išao po oružje, dakle išao je s namjerom da uzme oružje kako bi se osvetio za nešto.

- Važno je naglasiti kako se okrutnost, koristoljublje ili bezobzirna osveta uvijek procjenjuju od slučaja do slučaja, odnosno za svaki konkretan slučaj posebno, i nikada se ne gleda jednako. U tom smislu, upravo radi javnosti moramo biti oprezni i odgovorni s izjavama o konkretnim predmetima te eventualno govoriti o tome kako je do sada sudska praksa zauzimala stav kada je u pitanju razlika između osnovnog oblika ubojstva i teškog oblika ubojstva.

Što se tiče ubojstva na okrutan način, prema sudskoj praksi potrebno je da počinitelj žrtvi nanosi bolove, patnju i sl. koji po svom opsegu i trajanju prelaze one bolove, patnju i sl. koji su redovito vezani za usmrćenje druge osobe - pojašnjava nam prof. dr. sc. Damir Primorac, odvjetnik i bivši sudac Županijskog suda u Splitu.

---

image

Dovođenje Ante Rušića na očevid

Screenshot/RTL
---

Bezobzirna osveta

Da bi teško ubojstvo bilo počinjeno iz koristoljublja, potrebno je, kaže, pribavljanje materijalne koristi počinjenjem kaznenog djela. Dakle, stvarna radnja počinitelja usmjerena je na ubojstvo drugoga, a koristoljublje je motiv, odnosno razlog usmrćenja.

- U odnosu na osvetu, zakonom je propisano kako ona mora biti "bezobzirna". Iako osveta u sebi podrazumijeva vraćanje zla nekim zlom, prema sudskoj praksi svaka osveta ne mora ujedno biti i "bezobzirna", tj. bešćutna, drska. Bezobzirnost mora u sebi uvijek uključivati planiranje, hladnokrvnost i promišljenost.

Prema tome, ako motiv usmrćenja nisu koristoljublje, okrutnost ili eventualno bezobzirna osveta, onda se ne bi radilo o teškom obliku ubojstva, već o običnom, za koje je propisana kazna zatvora najmanje pet godina, a najviše dvadeset godina.

Iz dosadašnjeg iskustva, u slučaju postojanja bilo koje dvojbe radi li se o običnom ubojstvu ili teškom obliku ubojstva, policija je podnosila prijavu radi težeg oblika kaznenog djela, a nadležno državno odvjetništvo donosilo rješenje o provođenju istrage za to isto djelo.

---

image

Svijeće uz fotografiju ubijenog mladića

Saša Burić/Cropix
---

- Međutim, pretpostavljam da u ovom početnom stadiju ni policija ni Županijsko državno odvjetništvo u Splitu nisu pronašli nikakve otežavajuće okolnosti zbog kojih se ovo ubojstvo može okvalificirati kao teško, pa je stoga i doneseno rješenje o provođenju istrage zbog tzv. običnog ubojstva.

Međutim, s obzirom na to da je upravo zadatak istrage prikupiti sve dokaze i podatke kako bi se odlučilo o kojem je kaznenom djelu riječ, onda se tijekom istrage može dogoditi da ti novi dokazi i podaci ukažu da se radi o drugom (težem) obliku kaznenog djela i da se upravo za to kazneno djelo i podigne optužnica. No, to tako i ne mora biti, već može ostati kao što je to bilo i na početku, odnosno sada - jasan je naš sugovornik.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Uznemirena javnost [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Uznemirena javnost 2 0 6940 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-26 15:34:13 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-26 15:59:01 [modified_by] => 3229 [publish_up] => 2024-02-26 15:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Saznajemo nove detalje ubojstva Luke Bančića. Policija ima snimke koje nisu izišle u javnost, evo što je krenulo po zlu page_title=Saznajemo nove detalje ubojstva Luke Bančića. Policija ima snimke koje nisu izišle u javnost, evo što je krenulo po zlu [metakey] => ante rušić, Luka Bančić, UBOJSTVO U SPLITU [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26661590.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26644884.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26644881.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26650501.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26654345.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26653520.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bozidar Vukicevic\/Cropix","Bozidar Vukicevic\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Screenshot\/RTL"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Neki smatraju da bi se moglo raditi o bezobzirnoj osveti jer je ubojica prije ubojstva i\u0161ao po oru\u017eje<\/p>","

Policijski uvi\u0111aj na mjestu krvoproli\u0107a u Splitu<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Policijski uvi\u0111aj na mjestu krvoproli\u0107a u Splitu<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Lumini na mjestu ubojstva<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Svije\u0107e uz fotografiju ubijenog mladi\u0107a<\/p>","

Dovo\u0111enje Ante Ru\u0161i\u0107a na o\u010devid<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26661590_1920.jpg":"1920x1080","k_26661590_1280.jpg":"1280x1280","k_26661590_1024.jpg":"1024x1024","k_26661590_640.jpg":"640x640","k_26661590_480.jpg":"480x480","k_26661590_340.jpg":"340x340","k_26661590_220.jpg":"220x220","o_26661590_1280.jpg":"1280x853","o_26661590_1024.jpg":"1024x682","o_26661590_640.jpg":"640x426","o_26661590_480.jpg":"480x320","o_26661590_340.jpg":"340x226","o_26661590_220.jpg":"220x146","h_26661590_1280.jpg":"1280x854","h_26661590_1024.jpg":"1024x683","h_26661590_640.jpg":"640x427","h_26661590_480.jpg":"480x320","h_26661590_340.jpg":"340x227","h_26661590_220.jpg":"220x147","pp_26661590_1280.jpg":"1280x1628","pp_26661590_1024.jpg":"1024x1303","pp_26661590_640.jpg":"640x814","pp_26661590_480.jpg":"480x611","pp_26661590_340.jpg":"340x432","pp_26661590_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1179","hd_26644884_1920.jpg":"1920x1080","k_26644884_1280.jpg":"1280x1280","k_26644884_1024.jpg":"1024x1024","k_26644884_640.jpg":"640x640","k_26644884_480.jpg":"480x480","k_26644884_340.jpg":"340x340","k_26644884_220.jpg":"220x220","o_26644884_1280.jpg":"1280x786","o_26644884_1024.jpg":"1024x628","o_26644884_640.jpg":"640x393","o_26644884_480.jpg":"480x294","o_26644884_340.jpg":"340x208","o_26644884_220.jpg":"220x135","h_26644884_1280.jpg":"1280x854","h_26644884_1024.jpg":"1024x683","h_26644884_640.jpg":"640x427","h_26644884_480.jpg":"480x320","h_26644884_340.jpg":"340x227","h_26644884_220.jpg":"220x147","pp_26644884_1280.jpg":"1280x1628","pp_26644884_1024.jpg":"1024x1303","pp_26644884_640.jpg":"640x814","pp_26644884_480.jpg":"480x611","pp_26644884_340.jpg":"340x432","pp_26644884_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1229","hd_26644881_1920.jpg":"1920x1080","k_26644881_1280.jpg":"1280x1280","k_26644881_1024.jpg":"1024x1024","k_26644881_640.jpg":"640x640","k_26644881_480.jpg":"480x480","k_26644881_340.jpg":"340x340","k_26644881_220.jpg":"220x220","o_26644881_1280.jpg":"1280x819","o_26644881_1024.jpg":"1024x655","o_26644881_640.jpg":"640x409","o_26644881_480.jpg":"480x307","o_26644881_340.jpg":"340x217","o_26644881_220.jpg":"220x140","h_26644881_1280.jpg":"1280x854","h_26644881_1024.jpg":"1024x683","h_26644881_640.jpg":"640x427","h_26644881_480.jpg":"480x320","h_26644881_340.jpg":"340x227","h_26644881_220.jpg":"220x147","pp_26644881_1280.jpg":"1280x1628","pp_26644881_1024.jpg":"1024x1303","pp_26644881_640.jpg":"640x814","pp_26644881_480.jpg":"480x611","pp_26644881_340.jpg":"340x432","pp_26644881_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_26650501_1920.jpg":"1920x1080","k_26650501_1280.jpg":"1280x1280","k_26650501_1024.jpg":"1024x1024","k_26650501_640.jpg":"640x640","k_26650501_480.jpg":"480x480","k_26650501_340.jpg":"340x340","k_26650501_220.jpg":"220x220","o_26650501_1280.jpg":"1280x854","o_26650501_1024.jpg":"1024x683","o_26650501_640.jpg":"640x427","o_26650501_480.jpg":"480x320","o_26650501_340.jpg":"340x226","o_26650501_220.jpg":"220x146","h_26650501_1280.jpg":"1280x854","h_26650501_1024.jpg":"1024x683","h_26650501_640.jpg":"640x427","h_26650501_480.jpg":"480x320","h_26650501_340.jpg":"340x227","h_26650501_220.jpg":"220x147","pp_26650501_1280.jpg":"1280x1628","pp_26650501_1024.jpg":"1024x1303","pp_26650501_640.jpg":"640x814","pp_26650501_480.jpg":"480x611","pp_26650501_340.jpg":"340x432","pp_26650501_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1309","hd_26654345_1920.jpg":"1920x1080","k_26654345_1280.jpg":"1280x1280","k_26654345_1024.jpg":"1024x1024","k_26654345_640.jpg":"640x640","k_26654345_480.jpg":"480x480","k_26654345_340.jpg":"340x340","k_26654345_220.jpg":"220x220","o_26654345_1280.jpg":"1280x872","o_26654345_1024.jpg":"1024x698","o_26654345_640.jpg":"640x436","o_26654345_480.jpg":"480x327","o_26654345_340.jpg":"340x231","o_26654345_220.jpg":"220x149","h_26654345_1280.jpg":"1280x854","h_26654345_1024.jpg":"1024x683","h_26654345_640.jpg":"640x427","h_26654345_480.jpg":"480x320","h_26654345_340.jpg":"340x227","h_26654345_220.jpg":"220x147","pp_26654345_1280.jpg":"1280x1628","pp_26654345_1024.jpg":"1024x1303","pp_26654345_640.jpg":"640x814","pp_26654345_480.jpg":"480x611","pp_26654345_340.jpg":"340x432","pp_26654345_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x800","hd_26653520_1920.jpg":"1920x1080","k_26653520_1280.jpg":"1280x1280","k_26653520_1024.jpg":"1024x1024","k_26653520_640.jpg":"640x640","k_26653520_480.jpg":"480x480","k_26653520_340.jpg":"340x340","k_26653520_220.jpg":"220x220","o_26653520_1280.jpg":"1280x853","o_26653520_1024.jpg":"1024x682","o_26653520_640.jpg":"640x426","o_26653520_480.jpg":"480x320","o_26653520_340.jpg":"340x226","o_26653520_220.jpg":"220x146","h_26653520_1280.jpg":"1280x854","h_26653520_1024.jpg":"1024x683","h_26653520_640.jpg":"640x427","h_26653520_480.jpg":"480x320","h_26653520_340.jpg":"340x227","h_26653520_220.jpg":"220x147","pp_26653520_1280.jpg":"1280x1628","pp_26653520_1024.jpg":"1024x1303","pp_26653520_640.jpg":"640x814","pp_26653520_480.jpg":"480x611","pp_26653520_340.jpg":"340x432","pp_26653520_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15152959 Threads: 3 Questions: 3165591427 Slow queries: 7085129 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235261542 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/saznajemo-nove-detalje-ubojstva-luke-bancica-policija-ima-snimke-koje-nisu-izisle-u-javnost-evo-sto-je-krenulo-po-zlu-1367327 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/saznajemo-nove-detalje-ubojstva-luke-bancica-policija-ima-snimke-koje-nisu-izisle-u-javnost-evo-sto-je-krenulo-po-zlu-1367327?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 749348 [name] => ante rušić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-25 11:52:28 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-rusic [link] => /tag/ante-rusic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 749472 [name] => Luka Bančić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-26 12:39:21 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-bancic [link] => /tag/luka-bancic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 261736 [name] => ubojstvo u Splitu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-u-splitu [link] => /tag/ubojstvo-u-splitu ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Uznemirena javnost [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Saznajemo nove detalje ubojstva Luke Bančića. Policija ima snimke koje nisu izišle u javnost, evo što je krenulo po zlu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Ff05.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26661590.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] =>

Neki smatraju da bi se moglo raditi o bezobzirnoj osveti jer je ubojica prije ubojstva išao po oružje

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26661590.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix

Neki smatraju da bi se moglo raditi o bezobzirnoj osveti jer je ubojica prije ubojstva išao po oružje

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26644884.jpg [title] => Bozidar Vukicevic/Cropix

Policijski uviđaj na mjestu krvoprolića u Splitu

 

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26644881.jpg [title] => Bozidar Vukicevic/Cropix

Policijski uviđaj na mjestu krvoprolića u Splitu

 

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26650501.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix

Lumini na mjestu ubojstva

 

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26654345.jpg [title] => Saša Burić/Cropix

Svijeće uz fotografiju ubijenog mladića

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26653520.jpg [title] => Screenshot/RTL

Dovođenje Ante Rušića na očevid

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Tragično ubojstvo 22-godišnjeg Splićanina Luke Bančića kojeg je, na pločniku ispred hotela "Corner" u ulici Mažuranićevo šetalište, u subotu u noći, nešto prije jedan sat, nožem u prsa ubio 31-godišnji Ante Rušić, dugogodišnji ovisnik o alkoholu i narkoticima, izazvalo je bijes ne samo splitske, nego i šire javnosti.

Posebice zato što je ubojicu policija kazneno prijavila za tzv. obično ubojstvo za koje je propisana kazna zatvora od 5 do 20 godina robije, a ne za teško ubojstvo, za što je, po našem Kaznenom zakonu, propisana kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Uznemirena javnost s pravom se pita kako to da smrt mladića koji do tada nije imao problema sa zakonom i koji je tu večer vjerojatno došao nešto kupiti u obližnju pekarnu ili popiti piće u nekom od tamošnjih lokala sa svojim društvom, a završio je mrtav na mokrom pločniku "na pravdi Boga" samo zato što ga je neki okorjeli narkoman ubo kuhinjskim nožem iz "čista mira", nije teško, nego "obično" ubojstvo. Pa što se, kvragu, treba dogoditi da se neko ubojstvo proglasi teškim, pitaju se mnogi na društvenim mrežama.

---

image

Lumini na mjestu ubojstva

 

Tom Dubravec/Cropix
---

Uznemirena javnost

Službeni činjenični opis tragičnog događaja u centru Splita koji je utemeljen velikim dijelom i na izuzetim snimkama nadzornih kamera okolnih objekata, navodi kako su se te večeri Rušić i njegov brat Frane prvo verbalno i fizički sukobili s 22-godišnjakom i njegovim društvom. Nije nam poznato što je tom sukobu prethodilo i na koji se način odvio, no činjenica je da je nakon toga, kako stoji u kaznenoj prijavi, Ante utrčao u stubište obližnje zgrade u kojoj živi i vrlo brzo je "izletio" van držeći u ruci kuhinjski nož, čija je duljina oštrice 24 i pol centimetra.

Žrtva i njegovo društvo su u međuvremenu odmakli s mjesta prethodnog sukoba penjući se ulicom Mažuranićevo šetalište. No, kako je 31-godišnjak s nožem u ruci krenuo prema njima, u jednom se trenutku 22-godišnjak, tko zna iz kojih razloga, odvaja od prijatelja te trkom kreće prema Rušiću koji također trči njemu u susret.

Teško je znati je li žrtva vidjela da napadač u ruci drži nož, no nakon što su dotrčali jedan do drugog, obojica proklizavaju i padaju na mokri pločnik. Ubrzo se dižu i sukobljavaju te Rušić zamahuje i ubada žrtvu u desnu stranu prsa, a koliko je udarac bio jak govori i to da se nož zabio čak 19 centimetara u žrtvina pluća.

---

image

Policijski uviđaj na mjestu krvoprolića u Splitu

 

Bozidar Vukicevic/Cropix
---

Ubodeni mladić uspijeva čak pobjeći nekoliko metara dalje dok ubojica i dalje nekontrolirano vitla nožem. No, zbog zadobivene ozljede, 22-godišnjak nakon par metara beživotno pada na pod. Nekih pola sata kasnije, u 1.20 sati, liječnici u splitskoj bolnici, usprkos svim naporima, proglašavaju njegovu smrt.

Ubojica je, nakon uhićenja, na Županijskom sudu kazao da se ničega ne sjeća, a po prijedlogu zamjenice ŽDO-a sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Uz ostalo, sud smatra da je sam način počinjenja djela uznemirio i zgrozio javnost te da je osumnjičeni Rušić iskazao upornost, iznimnu bešćutnost i brutalnost u postupanju te da se radi o izrazito agresivnoj osobi sklonoj raznim, pa i najtežim kaznenim djelima.

Prema KZ-u, teško ubojstvo je kad netko drugoga ubije na okrutan ili podmukao način, kad ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, kad ubije člana obitelji kojeg je već ranije zlostavljao, ako drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda, zatim ako ubije radi počinjenja ili prikrivanja drugog kaznenog djela te ako ubije službenu osobu u vezi s njezinim obavljanjem službene dužnosti.

---

image

Policijski uviđaj na mjestu krvoprolića u Splitu

 

Bozidar Vukicevic/Cropix
---

Neki splitski pravni stručnjaci smatraju da je tužiteljstvo moglo, kako je to uobičajeno u praksi, ići prvotno s težom kvalifikacijom, posebice jer se ubojstvo dogodilo u centru grada, na mjestu gdje se u to doba noći skuplja dosta mladih te je tragedija izazvala veliku uznemirenost javnosti.

Okolnost koristoljublja ne bi prošla kao kvalifikatorni oblik teškog ubojstva jer ubojica nije ubio radi novca niti je novac nakon čina uzeo. Neki smatraju da bi se moglo raditi o bezobzirnoj osveti jer je ubojica prije ubojstva išao po oružje, dakle išao je s namjerom da uzme oružje kako bi se osvetio za nešto.

- Važno je naglasiti kako se okrutnost, koristoljublje ili bezobzirna osveta uvijek procjenjuju od slučaja do slučaja, odnosno za svaki konkretan slučaj posebno, i nikada se ne gleda jednako. U tom smislu, upravo radi javnosti moramo biti oprezni i odgovorni s izjavama o konkretnim predmetima te eventualno govoriti o tome kako je do sada sudska praksa zauzimala stav kada je u pitanju razlika između osnovnog oblika ubojstva i teškog oblika ubojstva.

Što se tiče ubojstva na okrutan način, prema sudskoj praksi potrebno je da počinitelj žrtvi nanosi bolove, patnju i sl. koji po svom opsegu i trajanju prelaze one bolove, patnju i sl. koji su redovito vezani za usmrćenje druge osobe - pojašnjava nam prof. dr. sc. Damir Primorac, odvjetnik i bivši sudac Županijskog suda u Splitu.

---

image

Dovođenje Ante Rušića na očevid

Screenshot/RTL
---

Bezobzirna osveta

Da bi teško ubojstvo bilo počinjeno iz koristoljublja, potrebno je, kaže, pribavljanje materijalne koristi počinjenjem kaznenog djela. Dakle, stvarna radnja počinitelja usmjerena je na ubojstvo drugoga, a koristoljublje je motiv, odnosno razlog usmrćenja.

- U odnosu na osvetu, zakonom je propisano kako ona mora biti "bezobzirna". Iako osveta u sebi podrazumijeva vraćanje zla nekim zlom, prema sudskoj praksi svaka osveta ne mora ujedno biti i "bezobzirna", tj. bešćutna, drska. Bezobzirnost mora u sebi uvijek uključivati planiranje, hladnokrvnost i promišljenost.

Prema tome, ako motiv usmrćenja nisu koristoljublje, okrutnost ili eventualno bezobzirna osveta, onda se ne bi radilo o teškom obliku ubojstva, već o običnom, za koje je propisana kazna zatvora najmanje pet godina, a najviše dvadeset godina.

Iz dosadašnjeg iskustva, u slučaju postojanja bilo koje dvojbe radi li se o običnom ubojstvu ili teškom obliku ubojstva, policija je podnosila prijavu radi težeg oblika kaznenog djela, a nadležno državno odvjetništvo donosilo rješenje o provođenju istrage za to isto djelo.

---

image

Svijeće uz fotografiju ubijenog mladića

Saša Burić/Cropix
---

- Međutim, pretpostavljam da u ovom početnom stadiju ni policija ni Županijsko državno odvjetništvo u Splitu nisu pronašli nikakve otežavajuće okolnosti zbog kojih se ovo ubojstvo može okvalificirati kao teško, pa je stoga i doneseno rješenje o provođenju istrage zbog tzv. običnog ubojstva.

Međutim, s obzirom na to da je upravo zadatak istrage prikupiti sve dokaze i podatke kako bi se odlučilo o kojem je kaznenom djelu riječ, onda se tijekom istrage može dogoditi da ti novi dokazi i podaci ukažu da se radi o drugom (težem) obliku kaznenog djela i da se upravo za to kazneno djelo i podigne optužnica. No, to tako i ne mora biti, već može ostati kao što je to bilo i na početku, odnosno sada - jasan je naš sugovornik.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix Bozidar Vukicevic/Cropix Bozidar Vukicevic/Cropix Tom Dubravec/Cropix Saša Burić/Cropix Screenshot/RTL
Božidar Vukičević/Cropix

Neki smatraju da bi se moglo raditi o bezobzirnoj osveti jer je ubojica prije ubojstva išao po oružje

Bozidar Vukicevic/Cropix

Policijski uviđaj na mjestu krvoprolića u Splitu

 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Policijski uviđaj na mjestu krvoprolića u Splitu

 

Tom Dubravec/Cropix

Lumini na mjestu ubojstva

 

Saša Burić/Cropix

Svijeće uz fotografiju ubijenog mladića

Screenshot/RTL

Dovođenje Ante Rušića na očevid

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/saznajemo-nove-detalje-ubojstva-luke-bancica-policija-ima-snimke-koje-nisu-izisle-u-javnost-evo-sto-je-krenulo-po-zlu-1367327 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0ac9fe677b134b6e556c7dd5f743073b701c64cb [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Saznajemo+nove+detalje+ubojstva+Luke+Ban%C4%8Di%C4%87a.+Policija+ima+snimke+koje+nisu+izi%C5%A1le+u+javnost%2C+evo+%C5%A1to+je+krenulo+po+zlu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsaznajemo-nove-detalje-ubojstva-luke-bancica-policija-ima-snimke-koje-nisu-izisle-u-javnost-evo-sto-je-krenulo-po-zlu-1367327 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsaznajemo-nove-detalje-ubojstva-luke-bancica-policija-ima-snimke-koje-nisu-izisle-u-javnost-evo-sto-je-krenulo-po-zlu-1367327 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Uznemirena javnost [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaUznemirena javnost

Saznajemo nove detalje ubojstva Luke Bančića. Policija ima snimke koje nisu izišle u javnost, evo što je krenulo po zlu

Piše Vladimir Urukalo
26. veljače 2024. - 16:54
Neki smatraju da bi se moglo raditi o bezobzirnoj osveti jer je ubojica prije ubojstva išao po oružjeBožidar Vukičević/Cropix

Tragično ubojstvo 22-godišnjeg Splićanina Luke Bančića kojeg je, na pločniku ispred hotela "Corner" u ulici Mažuranićevo šetalište, u subotu u noći, nešto prije jedan sat, nožem u prsa ubio 31-godišnji Ante Rušić, dugogodišnji ovisnik o alkoholu i narkoticima, izazvalo je bijes ne samo splitske, nego i šire javnosti.

Posebice zato što je ubojicu policija kazneno prijavila za tzv. obično ubojstvo za koje je propisana kazna zatvora od 5 do 20 godina robije, a ne za teško ubojstvo, za što je, po našem Kaznenom zakonu, propisana kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Uznemirena javnost s pravom se pita kako to da smrt mladića koji do tada nije imao problema sa zakonom i koji je tu večer vjerojatno došao nešto kupiti u obližnju pekarnu ili popiti piće u nekom od...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 20:20