StoryEditor
Crna kronikaotvorena istraga

Mladić iz Sinja istražuje se zbog silovanja, nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode. Već je dobro poznat policiji, u srpnju je izbo poznanika

17. studenog 2020. - 16:03
IlustracijaTonči Plazibat/Cropix

Protiv 28-godišnjaka iz Sinja otvorena je istraga zbog kaznenog djela silovanja na štetu 37-godišnjakinje iz okolice Sinja, ali je on nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu pušten da se brani sa slobode. To puštanje jako čudi s obzirom da je svima poznato da je 28-godišnjak 8. srpnja ove godine nožem u leđa i iznad desne potkoljenice ubo 54-godišnjaka. Sve se to dogodilo ispred njegove obiteljske kuće u kojoj je silovao i ovu 37-godišnjakinju te je tada po dolasku policije 28-godišnjak predao kuhinjski nož dužine 19 centimetara. Napadnuti je operiran te mu je ustanovljena dubinska rana na leđima od jedan i po centimetar i rana iznad desne potkoljenice što su po karakteru teške tjelesne ozljede.

Prijavljeni je poznat i po dogovorenoj tuči u veljači prošle godine kada je s 32-godišnjakom dogovorio obračun šakama i nogama u bivšoj vojarni "Ivaniša Nelipića". Njihova tuča je objavljena na YouTubeu a junak ove priče je prijavljen prekršajno. Silovana je baš u svojoj prijavi koju je podnijela na zapisnik u nedjelju u 16 sati rekla ida joj je 28-godišnjak prijetio objavljivanjem njene gole fotografije na Facebooku nakon što se u jednom trenutku skinula u njegovoj sobi u koju je doveo. Očigledno je da prijavljeni voli snimanja i objavljivanja,a je li i silovatelj utvrdit će se istragom.

Mladić je prijavljen da živi u Sinju ali su on i 37-godišnjakinja zapravo iz istog sela u kojem on kako se vidi i iz ovih prijava ili obitava ili stalno živi pa time čudi kako su upoznali preko Facebooka a ne u stvarnom životu. još je čudnije što je vodi svojoj kući,a negdje bi trebala biti blizu i djevojčina kuća. Kako je to u jednom trenutku djevojaka ostala a gola,a na njoj nije bilo nikakvih tragova nasilja i kako je baš iz automobila došla do sobe silovatelja a nije odmah počela bježati? To su pitanja na koje će odgovor dati istraga.

Prijava 37-godišnjakinje


Djevojka je policiji ispričala je da se preko Facebooka upoznala s 28-godišnjakom te su se preko te aplikacije dogovorili da u subotu popiju kavu. Našli su se industrijskoj zoni Kukuzovac te je ona po dolasku sjela u njegov automobil. Trebali su, kaže djevojka u prijavi, otići u obližnji kafić, ali ju je on doveo do svoje obiteljske kuće u jednom mjestu blizu Sinja.

Po dolasku u mjesto, naredio joj je da iziđe iz njegovog vozila i krene s njim u njegovu kuću ili će je u protivnom ostaviti zaključanu te je ona od straha pošla za njim.

U sobi ju je nekoliko puta prisiljavao na seksualni odnos, što je ona uporno odbijala, a u jednom trenutku, dok je stajala gola, mladić ju je fotografirao svojim mobitelom te joj zaprijetio objavom te fotografije na Facebooku ako mu se ubuduće ne bude odazivala na pozive i ne bude pristajala na seksualne odnose s njim.

Pri odlasku iz mladićeve sobe primijetila je i da joj iz novčanika nedostaje 250 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. studeni 2020 16:44