StoryEditorOCM
Crna kronikaODMAH NAĐENI

Pritvoreni Srbi koji su skinuli hrvatsku zastavu u Kninu, prijeti im zatvor! Sve su snimali i rugali se, evo video

11. lipnja 2023. - 15:43

Trojica muškaraca koji su sudjelovali u skidanju hrvatske zastave iznad slapa Krčić na sjeveru Kninskog polja privedeni su pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu. Svoj postupak su snimili i objavili na društvenoj mreži. 

Navodno se radi o hrvatskim državljanima srpske nacionalnosti. 

Zastavu su skinuli u petak 26. svibnja, a kninska policija ih je u međuvremenu identificirala i uhitila. Iz PU šibensko-kninske saznajemo detalje.

Pogledajte video: 

- Kninski policajci proveli istraživanje nad trojicom muškaraca, dvojicom 20-godišnjaka te 49-godišnjaka koje terete za povredu ugleda Republike Hrvatske. Policijski službenici su na temelju prikupljenih saznanja i dostupnih materijala na društvenim mrežama, utvrdili kako je 20-godišnjak 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu.

image

Mladić (20) skida hrvatsku zastavu

TIK TOK

Drugi 20-godišnjak  ga je snimao i pritom ga poticao govoreći mu da je skine. Snimljeni materijal su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku.

On ga je potom dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija. Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske - naveli su iz PU šibensko-kninske.

Trojica su dovedena pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu, a nakon iznošenja obrane na Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku odlučit će se o nastavku postupka i  istražnom zatvoru. U Kaznenom zakonu je navedeno da tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

image

Dok su ga snimali nije skrivao identitet

TIK TOK

Na  snimci objavljenoj na TikToku vide se mladići od kojih jedan skida hrvatsku zastavu i pritom pokazuje tri prsta, a pojedini mediji su objavili kako se radi o mladiću inicijala S.G. Za to vrijeme drugi mladić govori: “Ajmo, skidanje, skidanje”, a ispod snimke su bili brojni komentari poput:  “Sada stavi našu”, “Skidaj”, “Bravo RS”, “Braćo živi i zdravi bili 100 godina”.

PRVU VIJEST SMO OBJAVILI NA POVEZNICI:

Srbi skinuli hrvatsku zastavu kod Knina i sve snimili pa objavili, komentari su gnjusni: ‘Stavi našu, bravo RS‘

image

Skinuli hrvatsku zastavu pa sve objavili na Tik Toku

TIK TOK
image

Mladić (20) skida hrvatsku zastavu

TIK TOK
image

Dok su ga snimali nije skrivao identitet

TIK TOK
image

Snimak su objavili na društvenoj mreži

TIK TOK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 12:03