StoryEditor
Crna kronikagospodarski kriminal

Prijavljen 47-godišnjak: splitski broker oštetio klijente za tri milijuna kuna?

Piše Marko Didić
3. lipnja 2020. - 13:28
Ilustracija/Shutterstock

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u koordinaciju sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim Draženom R. iz Splita zbog sumnje da je počinio kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta na štetu više osoba.

Sve je krenulo nakon prijave Financijskog inspektorata Ministarstva financija te nakon prijava Saše K., Tomislava K., Gordana C. i više drugih osoba kao oštećenih ulagača koji su Draženu R. povjerili svoja novčana sredstva da kao odgovorna osoba svoje offshore tvrtke "Senset Markets INC" na Sejšelskim otocima trguje s njima na tzv. forex financijskom tržištu.

Oštećeni su Draženu R. davali ne manje od deset tisuća eura jer je on bio prijavljen za trgovanje preko firme i jedini direktor i dioničar te ovlaštena osoba. No Dražen R. je bio direktor i jedini osnivač i tvrtke "Megalodon" d.o.o. iz Splita, gdje je dobar dio tih uloga klijenata za trgovanje završavao na računu ove tvrtke, a ta sredstva su bila potrebna za svakodnevno poslovanje i isplaćivanje plaća i obveza u ovoj firmi.

On je uistinu dobivao punomoći tih osoba za upravljanje njihovim sredstvima i dijelio je čak i dobit od tih ulaganja, ali je utvrđena sumnja da je od 2015. do 2017. godine poslujući kao posrednik pri ulaganju financijskih sredstava klijenata povrijedio dužnost zaštite njihovih imovinskih interesa i povjerenja.

Počinjena materijalna šteta na štetu njegovih klijenata koji su mu s punim povjerenjem dali i punomoć i svoje novce se procjenjuje na oko tri milijuna kuna, a zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave nadležnom državnom odvjetništvu protiv osumnjičenog je podnijeto posebno policijsko izvješće jer se cijeli predmet već od prije nalazi kod tužitelja Frane Bojčića sa Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

#GOSPODARSKI KRIMINAL#BROKER

Izdvojeno

19. lipanj 2020 18:01