StoryEditorOCM
Crna kronikaKRVAVO DUGO SELO

Aktivirao bombu, prizor je bio stravičan: ‘Policija ovaj događaj u domu za starije tretira kao ubojstvo i samoubojstvo‘

Piše vijesti sd
27. kolovoza 2023. - 19:23
Do ekplozije je došlo u prizemlju objekta koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, a smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđenRanko Šuvar/Cropix

Dvije osobe starije životne dobi poginule u eksploziji eksplozivne naprave koja se dogodila u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu danas oko 13.30 sati. Treća osoba je teško ozlijeđena, saznaje Jutarnji list.

Do ekplozije je došlo u prizemlju objekta koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, a smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen.

Ozlijeđeni muškarac zaprimljen je s teškim i po život ozbiljnim ozljedama u KB Dubrava.

Kristijan Ćupurdija, specijalist abdominalne kirurgije, rekao je za Jutarnji list kako je riječ o teškim tjelesnim povredama trbuha i ozljedama donjih ekstremiteta, te da je upravo završena trosatna operacija.

- Poziv iz hitne službe sam dobio u 14 sati i upravo smo završili. Ozlijede su teške, zaustavili smo krvarenje, no tek se treba vidjeti kako će se razvijati pacijentovo stanje - navodi dr.Ćupurdija.

image

Policijski očevid na mjestu nesreće u Dugom Selu

Ranko Šuvar/Cropix
image

 Policijski očevid 

Ranko Šuvar/Cropix

Naime, treba vidjeti kako će organizam reagirati na veliki gubitak krvi. Inače riječ je o muškarcu starije životne dobi, od 80 godina.

Kako naknadno doznaje Jutarnji list 85-godišnjak je u prizemlju kuće aktivirao ručnu bombu u kuhinji i u tom trenutku su bile u prostoriji tri osobe. UJz njega i 79-godišnjakinja koja je preminula također na mjestu događaja, te 80-godišnjak koji je teško ozlijeđen.

Muškarac (85) koji je aktivirao bombu je iz naselja nešto više od desetak kilometara od Novog Marofa, dok je 79-godišnjakinja iz jednog mjesta u okolici Krapine.

Policija ovaj događaj tretira kao ubojstvo i samoubojstvo.

Zapovjednik VZG-a Dugo Selo Željko Remenar rekao je u HTV-ovom središnjem Dnevniku: "Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile na našem području. Prizor je bio stravičan", rekao je Remenar te dodao kako će očevid će vjerojatno trajati do kasnih noćnih sati.

image

 Policijski očevid 

Ranko Suvar/Cropix
image

 Policijski očevid 

Ranko Suvar/Cropix

 

Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela, u razgovoru za RTL rekao je kako on živi u neposrednoj blizini.

"Čuo sam Hitnu pomoć, odmah došao, vidio sam što se dogodilo, jedan veliki užas, eksplozija koja je uništila sve u toj prostoriji, samom srećom su dvije osobe ostale žive, njih je socijalna pomoć zbrinula. Tužni smo", kaže gradonačelnik.

"Ja sam ratni liječnik i po svemu sudeći mogu reći da je eksplozivna naprava, koje vrste ne znamo, ali prizor je užasavajući. Ne znam otkud tim ljudima takva naprava", poručuje Panian pa dodaje da ne zna otkud eksplozivna naprava u Domu za starije.

"Nitko to ne zna, ne zna ni vlasnik, pitao sam ga, on je u šoku. Rekli su da su to mirni ljudi, većinom teško pokretni ili polupokretni, u šoku su, susjeda plače cijelo popodne", poručio je.

image

Policijski očevid 

Ranko Suvar/Cropix
image

 Policijski očevid 

Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:18