StoryEditorOCM
Crna kronikaNEUSPJELI BIJEG

Policijska potjera preko Stinica za mladim dilerom iz Splita: u poštu naručio paket s drogom rastopljenom u tekućini

Piše Katarina Marić Banje
30. rujna 2023. - 14:16

Splitska policija je protekli tjedan uhitila dvojicu dilera, u Splitu i Trogiru, od kojih su za jednim morali trčati nakon što su ga zaskočili pred poštanskim uredom. Kada su pregledali paket koji je preuzeo, jasno im je bilo zašto se odlučio na bijeg.

Inspektori Službe kriminaliteta droga 19-godišnjaku iz Splita napravili su zasjedu pred zgradom Hrvatske pošte na Stinicama. Mladić je došao preuzeti paket koji je naručio na tuđe ime te je službenici na šalteru pokazao tuđu osobnu iskaznicu.

Uzeo je kutiju i izašao pred zgradu kada su mu s bokova prišli policajci u civilu i pokazali službene iskaznice. Kada je shvatio da mu prijeti prijava u dosjeu, progurao se kraj jednog inspektora, prigrlio paket preko prsiju i počeo bježati.

Potjera je trajala kraće vrijeme oko zgrade pošte, uz željezničke tračnice gdje je dečko bacio paket. Nakon što su ga sustigli, vezan je lisicama.

image

Policija je uhitila mušku osobu, a zbog pokušaja bijega bilo je potrebno nekoliko policijskih službenika kako bi ga zaustavili

Željko Puhovski/Cropix/Ilustracija

Pokupili su paket u kojem su našli 300 grama marihuane te tekućinu s više od 90 posto THC-a (tetrahidrokanabinol, glavna psihoaktivna tvar u indijskoj konoplji, u nas legalna u količini do 0,3 posto, op.a.). Tekućina je bila raspoređena u 20 elektroničkih vaporizatora.

Naime, isparivači, pogotovo u obliku cigareta, su sve popularniji načini uživanja marihuane. Kako je u pojedinim državama legalna, ima ih u slobodnoj prodaji te se mogu kupiti i naručiti dostavom.

Nad 19-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i prometa drogama. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

image

Cigarete isparivači

Shutterstock

Drugi diler koji je završio kod pritvorskog nadzornika je 25-godišnjak iz Trogira. Njemu su inspektori za droge pretražili stan u staroj povijesnoj jezgri.

Našli su 719 grama amfetamina, 3 grama kokaina, 65 grama marihuana  2 stabljike indijske konoplje. Uz drogu je imao vagu za precizno mjerenje te oprema za uzgoj marihuane. Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

U nastavku postupka su obojica privedena na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu gdje su dobili priliku iznijeti svoju obranu. Nakon toga slijedi odluka o eventualnom zadržavanju u istražnom zatvoru.

Kako na to često utječe imaju li prijave od prije, u slučaju 19-godišnjaka uzet će u obzir da ima u dosjeu prekršajnu prijavi zbog posjedovanja droge dok je Trogiranin otprije prijavljen zbog krađa.

image

Mladić iz Splita je osim marihuane imao i isparivače s tekućinom punom THC-a

PU SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:49