StoryEditorOCM
Crna kronikaproradila mu savjest

Pijani vozač na frekventnom raskrižju oborio pješaka i otišao s mjesta nesreće, kazneno je prijavljen

Piše CRNA KRONIKA SD
1. rujna 2023. - 22:12

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom vozač koji je sinoć, 31. kolovoza kao vozač osobnog vozila sudjelovao u prometnoj nesreći u Splitu  u kojoj nesreći je 46-godišnji pješak zadobio teške tjelesne ozlijede.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 29-godišnjak upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazvao prometnu nesreću u kojoj je pješak zadobio teške tjelesne ozlijede, te nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe i drugoga, objavila je policija.

Na opisani način 29-godišnjak je ostvario obilježja kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće i Nepružanje pomoći, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, u četvrtak navečer oko 19:45 u Splitu, na raskrižju ulica Matice Hrvatske i Bruna Bušića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog vozila oborio pješaka i udaljio se s mjesta prometne nesreće.

Vozač je naknadno pristupio na mjesto događaja, za vrijeme dok su policijski službenici obavljali očevid.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da se vozač nalazi u alkoholiziranom stanju  radi čega je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:39