StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA IH TRAŽI

Na sajmu u Njemačkoj prodavali robu tvrtke iz Hrvatske koju na kraju nisu isporučili - evo fotografija osumnjičenih...

Piše VIJESTI SD
28. prosinca 2023. - 11:14

Policija iz Kölna traga za tri osobe koje su na sajmu prodavale robu za hrvatsku tvrtku koju na kraju nisu isporučili kupcima. Kako navodi njemačka policija, kupci su novac uplatiti na račun u Hrvatskoj, ali robu nikada nisu dobili - piše Fenix.

Koristeći fotografije sajamskog fotografa, policija u Kölnu traga za tri osobe koje se sumnjiči za kazneno djelo prevare.

Kupci nisu dobili ni novac, ni robu

Kako navodi njemačka policija, tijekom sajma IAW u Köln-Deutzu od 5. do 9. rujna osumnjičenici su unaprijed prodali robu za više tvrtki i privatnih osoba, ali je nisu isporučili.

"Kupci su prebacivali dogovorene novčane iznose na hrvatski račun, ali naručenu robu nikada nisu dobili. Povrat novčanih sredstava nije izvršen. Prikazani osumnjičenici su zaposlenici tvrtke", navodi policija.

image

Policijski kombi na ulici u Kölnu

Horst Galuschka/Dpa Picture-alliance Via Afp

Trojac nije platio ni štand na sajmu

Prema dosadašnjem stanju istrage, dvojica muškaraca i jedna žena navodno su na štandu sajma nudili električne i kućanske aparate u ime jedne hrvatske tvrtke.

Istražitelji pretpostavljaju kako je trojac počinio financijsku štetu od oko 250.000 eura, u što je uračunat i najam štanda koji također nije plaćen.

Fotografije osoba koje traži njemačka policija pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:01