StoryEditorOCM
Crna kronikavraćen u zatvor

Kap. Bekavcu vrlo brzo presuda za drogu na brodu? Obitelj u šoku zbog novih detalja, sve nade polažu u ove argumente

Piše Damir Tolj
10. lipnja 2024. - 22:41
Kapetan Bekevac na sudu je u ponedjeljak ponovio da je nevin i da s pronađenim narkoticima nema ništailustracija/AFP, privatni album

Splitski kapetan Marko Bekavac vraća se u zatvor u Ankari, a već za mjesec dana mogao bi se suočiti s presudom u slučaju teških optužbi turskih pravosudnih vlasti za krijumčarenje preko pola tone kokaina pronađenog u Kolumbiji i Turskoj na turskom brodu kojim je zapovijedao.

Svi su se u ponedjeljak nadali boljim vijestima, ali sud nije pustio hrvatskog kapetana da se brani sa slobode, nakon prvog ročišta koje je potrajalo čak deset sati u sudnici u gradu Zonguldaku na Crnom moru.

Splitski kapetan izlazi pred turski sud, pričali smo s obitelji: ‘Ma koja droga, Marko ni kacavidu s broda nije uzeja‘

- Razgovarala sam s odvjetničkim uredom u Turskoj, čiji je odvjetnik danas u sudnici branio kap. Marka Bekavca, i oni su mi rekli da bi sud već na idućem ročištu, zakazanom 18. srpnja, mogao donijeti odluku, odnosno presudu u ovom slučaju. To nam je iznenađenje, s obzirom na težinu optužbi, na broj optuženih, količine zaplijenjene droge... Ali to su tek prve vijesti, stigle neposredno nakon zaključenja ročišta. Bolje je pričekati više informacija sutra i idućih dana, kada ćemo znati sve pojedinosti.

Kazala nam je to Bekavčeva splitska odvjetnica Jasna Kotarac Jabuka. Dodala je da je splitski pomorac - koji u turskom zatvoru boravi već osam mjeseci, a danas je prvi put doveden na sud - dao svoj iskaz, tvrdeći, odnosno ponavljajući svoje riječi iz istrage: da je nevin i da s pronađenim narkoticima nema ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 22:56