StoryEditorOCM
Crna kronikanestanak djevojčice

Dugo šutio, a onda izjavio da malu Danku (2) nikad nije ni vidio; sad ide na novo saslušanje. ‘Iskazi su mu nelogični‘

Piše vijesti sd
17. lipnja 2024. - 14:31

Srđan Janković (50) iz sela Zlot, drugoosumnjičeni za ubojstvo Danke Ilić (2) iz Bora, bit će ponovo saslušan u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru u srijedu, 19. juna, kamo će

biti doveden iz Okružnog zatvora u Zaječaru, gde mu je određen pritvor do 30 dana.

- Ima nejasnoća u njegovim izjavama. Najprije se branio šutnjom, a onda je odlučio progovoriti, što je i učinio pred nadležnima 4. lipnja. Tada je rekao da je nevin, da djevojčicu tog dana nije ni vidio - podsjeća Kurir.

Međutim, nakon što je detaljno pročitao i analizirao njegov iskaz, tužitelj je otkrio da postoje neke kontradiktornosti. Bit će mu postavljena pitanja koja bi trebala pojasniti izjave koje je dao tužiteljstvu 4. lipnja.

- Jankovićeva obrana je dana tek nakon svih saznanja tužiteljstva, ali i njegovih saznanja. Podsjetimo, on je, kao i njegov prijatelj, prvoosumnjičeni Dejan Dragijević, na njegov zahtjev nazočio saslušanju svih svjedoka, na što ima zakonsko pravo. Bio je na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu koje je pokazalo da je uračunljiv - kaže za Kurir dobro obaviješten izvor i dodaje:

- Čekao je da završi DNK analiza iz automobila koja je pokazala da nema DNK tragova male Danke. Uglavnom, još prilikom uhićenja dao je do znanja da će progovoriti kada za to dođe trenutak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 14:32