StoryEditorOCM
Crna kronikasvaka čast!

Drama na Pujankama ima sudski epilog, ponašanje policajaca koji su priveli momka iznenađuje: ‘Sve im je ispričao‘

Piše Vladimir Urukalo
27. lipnja 2023. - 14:17

Sudac istrage splitskog Županijskog suda poslao je u utorak ujutro na jednomjesečno "hlađenje" 26-godišnjaka iz Splita koji je u subotu 24. lipnja pao sa četvrtog kata zgrade u Tijardovićevoj ulici na Pujankama te je samo zahvaljujući "ludoj" sreći, granama stabla i skeli o koju je zapeo ostao živ i bez težih posljedica.

Tog je dana bio nadrogiran tabletama te se uopće ne sjeća ničega što se događalo u stanu, a nakon što mu je starija članica obitelji rekla da je zvala policiju zbog prijetnji, izašao je kroz prozor i htio pobjeći penjući se po skeli s koje je skliznuo i pao. Mladić je zatvoren po prijedlogu ODO-a zbog opasnosti od ponavljanja djela, a tereti ga se za nasilje prema članovima obitelji kojima je prijetio smrću dok je bio pod utjecajem narkotika te za napad na policajca dan kasnije kada je na Odjelu psihijatrije KBC-a Split udario šakom u prsa policajca koji mu je došao reći da mora ići s njim jer je uhićen zbog prijetnji.

Vidno mršavog i iscrpljenog mladića kojem je cijelo lice bilo "modro" od masnica nastalih prilikom pada, vezanog lisičinama i u šlapama, u utorak je na saslušanje kod suca dovelo troje mladih službenika, dva policajca i njihova plavokosa kolegica. Gotovo pola sata čekanja na sudskom hodniku proteklo je u vrlo opuštenoj atmosferi kojoj je pridonio ljudski način ophođenja svih troje mladih policajaca prema uhićeniku koji je, ne zaboravimo, prijavljen i zbog napada na njihovog kolegu.

Niti u jednom trenutku nisu ga ispuštali iz vida, ali su bili prema njemu vrlo susretljivi kad je dva puta tražio da ide u WC. Dok je napeto čekao odluku suca, doslovno su ga "opustili" ležernim pristupom, i to posebice mlada policijska djelatnica, među ostalim razgovarajući o tome gdje je sve putovao, što je sve u životu radio, gdje je planirao otići, koje zemlje posjetiti, s kim živi i sl...

Čudili su se kad je rekao da u stanu s njegovom bakom i njim živi još i četvero mačića koje je nedavno našao kraj kontejnera i donio ih doma, a nakon što je drhtavim rukopisom s lisičinama na rukama, na zidu potpisivao sudsko rješenje pravdajući se da mu je rukopis nečitljiv, oni su ga pohvalili i rekli mu da je dobro to odradio.

U svakom slučaju, koliko bi god ovakvo ponašanje policajaca trebalo biti normalno i uobičajeno, što i jest u većini slučajeva (posebice u zadnje vrijeme u prometu gdje sve više vozača hvali ponašanje mladih policajca - op.a.), način ophođenja ovih mladih ljudi prema uhićenom muškarcu svakako je za svaku pohvalu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 02:55