StoryEditorOCM
Crna kronikaTelevisa presenta

Bizaran slučaj krađe znaka VW: Marko optužio Damira, a ključan je trebao biti iskaz Larise

Piše Vijesti SD
20. kolovoza 2023. - 14:23

Bizaran slučaj odvijao se na sudu proteklih mjeseci, i to zbog krađe znaka VW s prednje maske golfa četvorke, piše Danica.hr. Marko je, naime, nedavno podnio kaznenu prijavu protiv Damira tereteći ga da mu je maznuo znak s golfa, i to još u kolovozu 2018. godine.

Naveo je kako je “u večernjim satima na parkiralištu ispred stambene zgrade u Karlovcu s prednje maske osobnog automobila marke WV golf 4, njegovo vlasništvo, osumnjičenik otuđio znak i time oštećenom prouzročio štetu od oko 300 eura“.

“Iz stanja spisa razvidno je da su provedene radnje te je Damir ispitan i nije iznosio svoju obranu, već se branio šutnjom. Marko je naveo kako saznanja o tome imaju Larisa, Boris i Kruno. No, Boris je rekao da ne zna ništa o krađi znaka, a isto je ponovio i Kruno”, navodi se u sudskom rješenju.

Ključan je trebao biti iskaz Markove djevojke Larise koja je pak u sporno vrijeme prije pet godina bila u vezi s osumnjičenim Damirom. Larisa je tužiteljima izjavila kako je “2018. bila u ljubavnoj vezi s Damirom koji joj je u kolovozu te godine rekao kako planira ukrasti znak s nekog golfa kako bi ga prodao".

“S njim sam putem Messengera pričala o tome. Nakon ljubavne veze s njim, prekinula sam i stupila u vezu s vlasnikom golfa Markom te mu ispričala da znam ko mu je ukrao znak s golfa. Rekla sam mu i da su tada u društvu s kradljivcem, mojim bivšim dečkom, bili Boris i Kruno”, ispričala je Larisa.

Nakon što je DORH ispitao sve osobe i odbacio prijavu u nedostatku dokaza, vlasnik golfa je osobno preuzeo kazneni progon i ovih dana predložio provođenje dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenog Damira.

No, sutkinja istrage odbacila je njegov prijedlog držeći kako “nema činjenica niti dokaza na temelju kojih bi se moglo s razboritom vjerojatnošću zaključiti da je upravo osumnjičenik Damir počinitelj kaznenog djela koje mu se stavlja na teret”.

“Radi se o događaju koji je prijavljen protekom pet godina od počinjenja istog. Osumnjičeni Damir nije iznosio svoju obranu, a svjedoci Boris i Kruno izjavili su da nisu bili prisutni krađi znaka i da ne znaju ništa o samoj krađi.

Iz prepiske SMS poruka nije vidljivo da bi upravo osumnjičenik otuđio znak, dok se iskazu Larise nije mogla pokloniti vjera na način da bi njena izjava bila prihvatljiva, a s obzirom da je u ljubavnoj vezi s oštećenikom, piše Danica.hr.

U konačnici je istražna sutkinja zaključila da nema personalnih niti materijalnih dokaza koji bi upućivali da je upravo osumnjičenik Damir počinio kazneno djelo na štetu vlasnika golfa Marka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 08:56