StoryEditorOCM
Crna kronikaSERIJSKI UBOJICA

‘Bezazleni arhitekt‘ ubijao je godinama, ne zna se broj žrtava: prvu je ubio nakon razvoda, pronađen i jezivi priručnik

Piše Eda Vujević
21. lipnja 2024. - 14:47

On je organizirani, sofisticirani bijelac, obiteljski čovjek koji se uklapa u društvo i lako šarmira sredinu. On je toliko vješt u laganju i manipuliranju da njegova supruga ne može niti zamisliti da je njezin muž išta drugo nego bezazleni arhitekt sa stasom gigantskog plišanog mede. On je obrazovan, imućan, on je otac dvoje djece i očuh jednome, on vodi uspješnu tvrtku specijaliziranu za rekonstrukcije starih zgrada, pedantan je i samouvjeren... On je serijski ubojica.

Sve ove oznake isplivale su tijekom ovog mjeseca u nastavku suđenja 60-godišnjem Rexu Heuermannu, pred velikom porotom i okružnim sucem Timothyjem Mazzeijem u New Yorku. Suđenje, kao i uvijek kad se pred licem pravde nađu optuženici za serijski zločin, prati veliki publicitet, a budući da u ovom slučaju na optuženičkoj klupi sjedi uzoran građanin "težak" oko sedam milijuna dolara koji je zločine činio godinama i uspijevao ostati nepoznat, zanimanje je tim i veće.

Dodatni šok za mnoge koji prate suđenje jest što su tužitelji prije nekoliko dana proširili optužnicu te Rex Heuermann sada odgovara za šest, a ne za "samo" četiri ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 22:20