StoryEditorOCM
BiznisPromo

U Splitu se okupljaju najjači dalmatinski poduzetnici, raspravljat će o gospodarskoj budućnosti Dalmacije

Piše Promo
18. rujna 2023. - 09:00

Kako bi se gospodarska, ali i široka javnost više upoznali s poduzetničkom stranom Dalmacije, koja je dom brojnih važnih te velikih gospodarstvenika te doprinosi snažnoj ekonomskoj slici cijele Hrvatske, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) organizira konferenciju “Dalmacija – gospodarska snaga Hrvatske” koja će se održati u petak, 22. rujna, s početkom u 10:30 sati u splitskom hotelu Park.

Cilj skupa jest ponuditi priliku za duboku analizu i konstruktivnu raspravu o budućnosti Dalmacije kao gospodarske sile Hrvatske, kako bi se formirao smjer za daljnje jačanje ekonomskog potencijala te regije. Na konferenciji će govoriti brojni stručnjaci i direktori najvećih kompanija iz dalmatinskog podneblja.

Konferenciju će s uvodnim obraćanjima otvoriti Mihael Furjan, predsjednik HUP-a, Irena Weber, glavna direktorica HUP-a te Helena Budiša, predsjednica IO HUP-a Podružnice Dalmacija. Nakon uvodnih govora slijedi prezentacija analize „Gospodarstvo Dalmacije“ koju će održati Hrvoje Stojić, glavni ekonomist HUP-a.

Nakon izlaganja je na redu panel diskusija najutjecajnijih gospodarstvenika iz regije. U njoj će sudjelovati Slavko Ledić, član Uprave Tommyja, Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika, Mateo Perak, suosnivač i direktor tvrtke Profico, Ivan Parčina, predsjednik Uprave Tromonta, Alen Voloder, predsjednik Uprave Cemex Hrvatska te Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika Splita. Moderator konferencije i panel rasprave bit će Mislav Togonal.

Nakon konferencije, u 13 sati, bit će organizirano neformalno druženje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:25