StoryEditorOCM
BiznisNAJTAMNIJA TOČKA

Toliko proizvedemo pšenice da bismo svi trebali svakog jutra uživati u ‘pravom svježem kruhu‘, a ne smrznutim štrucama! Evo što se krije iza velikih gubitaka i što je ‘obična laž‘

21. studenog 2021. - 21:18

Koliko često nam se dogodilo da smo u pekari zatražili neki određeni kruh, "rustiku" na primjer, a onda se prodavačica osvrnula i pitala kolegicu ima li je, a ova joj odgovori: "Tek sam stavila u peć".

Peć je tu, odmah iza, u drugom dijelu dućana, ali nigdje ne vidite brašnjavog pekara koji tu cijeli dan mijesi hljebove. I ne možete, jer ga u dućanu nema, a prodavačice u peć stavljaju polugotove ili smrznute štruce.

U velikim samoposlugama ili trgovačkim centrima se kruh stalno dodaje na police, narodski bi rekli da ga ima "kao drva", i tako neprestano do kraja radnog dana.

Naravno da je to daleko od romantičnih slika iz prošlosti, kada je svatko imao "svog pekara" u ulici, a koji je radni dan započinjao noću, da bi ujutro na policama zamirisao topli svježi kruh.

U...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 19:21