StoryEditorOCM
Biznisuspješna priča

I Kinezi bi smokve iz Poljica: ‘Sve je bez konzervansa, dodanih šećera, aditiva, bojila..., a naš najveći ‘izum‘ je stroj kojeg zovemo Baltazar‘

13. rujna 2020. - 22:28

U Poljicima pokraj Zadra Sandra Babac sa suprugom Alanom Damjanićem bere jednu po jednu smokvu u nasadima stabala te ukusne mediteranske voćke, zasađenih u pravilnim redovima. Bliži se kiša i vrijedan bračni par, kojem u poslu pomažu i djeca, nastoji zrele plodove ubrati na vrijeme kako bi zadržali svu slatkoću i slasnost. Potom će netom ubrane plodove, prethodno pripremljene za preradu, pretočiti u slasne džemove, koje Sandra kuha već godinama i plasira na tržište pod autentičnim imenom "Šinjorina Smokva".

Posao sa smokvama, baš kao i pokretanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, pionirski su pothvati kojih se Sandra uhvatila još 2004. godine, nakon uspješne karijere novinarke. Ona i suprug, rođeni Zagrepčanin, odlučili su nakon što su dobili prvo dijete...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 07:06