StoryEditorOCM
Biznis'Nikad gore'

Dramatična situacija na početku sezone, ugostitelji očajnički traže radnike: 'Plaće koje ja dajem domaćima nisu dovoljne, a stranci bi mi ostajali dva-tri dana i otišli...'

Piše Novac.hr
4. lipnja 2018. - 12:45

To što je jedna pulska slastičarna na svojim vratima izvjesila obavijest da nema osoblja te kako se kupci sami moraju poslužiti za pultom, ove sezone neće u Istri, ali i ostatku Hrvatske biti nikakva novost. Nikad se teže kao ove godine nije dolazilo do radne snage koje jednostavno više na domaćem tržištu nema ili ne želi raditi u turizmu i ugostiteljstvu. Podaci govore da se ove godine tražilo čak 120 tisuća radnika, 20 tisuća više nego lani.

Posao u turizmu i ugostiteljstvu u ljetnim je mjesecima težak i traži velika odricanja. Istina, nakon frenetičnog rada, sezonski ugostiteljski radnici ostatak godine su slobodni. Problem je i u tome što taj posao ne pruža sigurnost. Relativno je malo onih koji nakon završetka sezone dogovore s poslodavcem angažman i za iduće...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 09:59