StoryEditorOCM
BiznisPIK Vrbovec

Dobar posao hrvatske tvrtke, njihov proizvod prodavat će se i u Japanu: prošli su niz zahtjevnih promjena, Japanci puno pažnje posvećuju baš svakom detalju

Piše Stanislav Soldo
3. veljače 2022. - 15:18

Hrvatska junetina se jede u dalekom Japanu. Nakon što je PIK Vrbovec uspješno ispunio iznimno stroge japanske kriterije obrade i proizvodnje junećeg mesa, vodeća je mesna industrija u Hrvatskoj i regiji, u siječnju realizirala prvu isporuku mesa namijenjenu HoReCa kanalu u Japanu pa će se tako PIK proizvodi naći u vrhunskim japanskim restoranima.

Preduvjet za izvoz junetine na zahtjevno japansko tržište je veterinarski certifikat HVI 21-2 JAPAN, a PIK Vrbovcu je izdan zahvaljujući intenzivnoj i uspješnoj suradnji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i japanskog MAFF-a.

- Japan je drugi najveći uvoznik mesa i mesnih prerađevina na svijetu, prije svega kvalitetne junetine, i stoga vjerujemo da se radi o potencijalno vrlo važnom tržištu za PIK. Ponosni smo što smo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 00:20