StoryEditorOCM
Sudamjaskromno

U nedjelju neće biti tradicionalne fešte, ali će se Dan Marjana ipak obilježiti: građanima su osigurali besplatne tematske vožnje vlakićem s Rive do Sedla

Piše Merien Ilić
8. svibnja 2021. - 08:01

Iako ove nedjelje, na Dan Marjana, neće biti uobičajene fešte na omiljenom brdu, iz Javne ustanove Park šuma Marjan poručuju građanima su osigurali besplatne tematske vožnje vlakićem s Rive do Sedla.

- Na taj način, zainteresirani će se moći upoznati s radom novootvorenog Centra za posjetitelje, posjetiti izložbu "Sveti Jere na Marjanu" u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, a nakon toga i Šantine stine gdje će moći vidjeti crkvicu svetog Jere i Ermitaže koji će za ovu priliku biti otvoreni - poručuju.

Vlakić će voziti tri jutarnje i tri popodnevne vožnje u terminima: 11, 12 i 13 te u 16, 17 i 18 sati sva tri dana nadolazećeg vikenda i to na dionici crkva svetog Frane - Centar za posjetitelje PŠ Marjan - Muzej hrvatskih arheoloških spomenika - Šantine stine - Sedlo, te natrag do Rive i polazne stanice. Broj ljudi po vožnji je ograničen, a nošenje maske preduvjet za ulazak. Također, nošenje maski uz propisane epidemiološke mjere je obavezno i tijekom posjeta Centru za posjetitelje, MHAS-u te crkvici svetog Jere na Šantinim stinama.

Na sam Dan Marjana u nedjelju ujutro, ispred Centra za posjetitelje i tijekom jutarnjih vožnji vlakićem, posebno iznenađenje za djecu bit će klaun Spartanko koji će se družiti s najmlađim gostima. Također tog dana, u 9 sati na YouTube kanalu i FB stranici Javne ustanove biti će prikazana snimka koncerta Gudačkog kvarteta „Bozzotti“ pod nazivom "Jutro na Sustipanu“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:45