StoryEditorOCM
Više od sportapogreb u beogradu

Srbija se slomila u suzama, Novak Đoković sklopio ruke u znak suosjećanja, Kukočev suigrač doletio iz SAD-a...

Piše SN
12. veljače 2024. - 16:24

Steve Kerr, jedan od najboljih NBA trenera svih vremena i bivši suigrač Tonija Kukoča u Chicago Bullsima, u noći na nedjelju po hrvatskom vremenu vodio je Golden State Warriorse do pobjede nad Phoenix Sunsima (113-112), nakon čega je sjeo u zrakoplov i prešao više od 10.000 kilometara kako bi prisustvovao sprovodu svog pomoćnika Dejana Milojevića koji je danas pokopan na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Njegove igračke i trenerske sposobnosti nadaleko su poznate, a sada je podsjetio da se radi o itekako velikom čovjeku. Mogao je poslati buket cvijeća i nekoliko lampiona, rijetki bi mu mogli zamjeriti s obzirom da je Warriorsima sad svaka utakmica od nemjerljive važnosti zbog borbe za play-in. Ali ne! On je odlučio preletjeti Atlantski ocean kako bi se oprostio od svog suradnika. Časno, onako kako i zaslužuje.

image

Steve Kerr

Pedja Milosavljević/Cropix

Komemoracija za Milojevića održana je u subotu u Skupštini grada Beograda gdje se okupila sama krema srpske košarke kako bi odala posljednju počast. Sve je proteklo uz puno suza emocija, kao i danas na beogradskom groblju, pišu srpski mediji.

Podsjetimo, Milojević je preminuo 17. siječnja u Salt Lake Cityju, neposredno nakon što je doživio srčani udar tijekom večere.

Najveći trag u igračkoj karijeri ostavio je u Partizanu, klubu u kojem je i završio karijeru prije nego što je postao trener. Od 2012. do 2020. vodio je Megu, a imao je i kratku epizodu u Budućnosti prije nego što je 2021. otišao "preko bare" i postao pomoćnik Stevea Kerra u Warriorsima s kojima je godinu kasnije postao NBA prvak.

Ruke je u znak molitve uz fotografiju Stevea Kerra objavio i Novak Đoković.

image

Objava Novaka Đokovića

Instagram Screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:36