StoryEditorOCM
Više od sportalud, zbunjen...

Ovdje nitko nije normalan, ovoga ima samo u Splitu - pogledajte kako smo u praznom bazenu utopili rukomet

Piše Pero Smolčić
13. siječnja 2024. - 19:50

Ma vidi, pazi vako, rekli bi u narodu... 

Evo upravo se igra i rukometno i vaterpolsko europsko prvenstvo. Jedno nama, drugo Nijemcima. Pa se sjetim kako smo i mi imali velikih rukometnih natjecanja, napose u Splitu. Sjećate se 2009. i rukometnog Svjetskog prvenstva. E, kako ne. Pa tada smo dobili Spaladium Arenu.

Bila je krcata, a onda su se kasnije dogodili problemi i sada je, eto zaključana. Ali, radila je. Pa je osim rukometa, vidjela i vaterpolo. Prije dvije godine ovo isto prvenstvo Starog kontinenta gledali smo pred oko 12.000 navijača u Splitu, u Spaladium Areni.

I vidi sad. Bile su tu dvije ‘kade‘, dva privremena bazena za Euro, a onda je Hrvatski vaterpolski savez, kapa dolje, ponudio jedan Splitu. Ma kakvi. U nikad do kraja razjašnjenim okolnostima Split je to odbio, zauzvrat dobio neku smiješnu odštetu, a ta bazenska školjka usrećila je - Zadar. Ona manja, koja se koristila za rasplivavanje, ide u Imotski.

A Split? Gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi pobočnici su, pazite sad, najavili gradnju bazena na Brdima. Makar se mnogi tamošnji ‘kotarci‘ bune i žele da ostane sadašnje otvoreno i besplatno igralište za nogomet, košarku i balote, iz Banovine poručuju kao u Zvjezdanim stazama kada se pojavi kultni Borg:

- Otpor je uzaludan.

Ali tu ne ide niti jedna od dvije ‘školjke‘ iz Spaladiuma, nego neka treća, koju ćemo platiti iz početka. Pa makar iz europskih fondova ili s Marsa, imali smo ‘školjku‘ mukte.

Pa kad podvučem crtu, vidjeli smo u Splitu u Spaladiumu prvo rukomet, pa svašta nešto u međuvremenu, a na kraju i vaterpolo. A sad Split nema ni Spaladium ni bazene iz njega, ali radit će neki novi, treći bazen!? 

Pa ovakvu epizodu nismo gledali niti u seriji Lud, zbunjen, normalan. Ostaje samo da zapjevamo onu navijačku:

- Ovdje, nitko, nije normalan, nije normalan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 12:08