StoryEditorOCM

Oslobođen je optužbi za silovanje i seksualni napad, sad europskog prvaka tuži za milijune na ime neisplaćenih plaća

Piše F. V.
20. studenog 2023. - 19:27

Benjamin Mendy, nogometaš koji je ranije ove godine nakon duge istrage i sudskih postupaka oslobođen optužbi za silovanje i seksualni napad, tuži svoj bivši klub Manchester City za milijune na račun neisplaćenih plaća.

Prema pisanju ‘SkySportsa‘ francuski nogometaš podignuo je višemilijunsku tužbu protiv Cityja na ime neisplaćenih plaća. Navodno je aktualni europski i engleski prvak prestao isplaćivati plaće svom igraču u rujnu 2021. godine, nakon što je optužen za silovanje i seksualni napad. U to vrijeme u Cityju je mjesečno navodno zarađivao oko 116 tisuća eura tjedno (100 tisuća funti). 

Podsjetimo, Mendy je bio optužen za silovanje 24-godišnjakinje koje se navodno zbilo u jesen 2020. godine. Potom je optužen i za seksualni napad na 29-godišnjakinju dvije godine ranije. Ranije ove godine nogometaš je oslobođen tih optužbi.

Mendy je Manchester City prijavio zbog potpune neisplate plaća bez osnovanog razloga, dok je suđenje još bilo u tijeku. Ugovor ga je vezao za City sve do lipnja ove godine. Tekst o njegovoj tužbi prema klubu možete pročitati OVDJE.

image
AFP

Zbog toga što mu je karijera uslijed teških optužbi i borbe da ostane na slobodi zapala u slijepu ulicu, ali potom i velikih troškova odvjetnika, Mendy je upao i u financijske probleme. Stigao je na rub bankrota. Zbog toga je s velikim popustom prodavao svoju inače 5,7 milijuna eura (5 milijuna funti) vrijednu vilu u Engleskoj, za čak 850 tisuća eura (750 tisuća funti) je spustio cijenu.  

Ovog ljeta Mendy je karijeru nastavio u Lorientu. Mali francuski prvoligaš bio je jedan od rijetkih klubova koji ga je želio angažirati. City ga je Monacu u ljeto 2017. godine platio čak 57,5 milijuna eura. Ovaj lijevi bočni bio je član reprezentacije Francuske koja je bila svjetski prvak 2018. godine u Rusiji. U finalu s Hrvatskom nije igrao. Tijekom tog turnira upisao je samo jedan nastup, od ukupno deset utakmica odigranih za Francusku u karijeri.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:01