StoryEditorOCM
Više od sportapravna bitka

Legenda Barcelone živi u luksuzu, dok mu je kći na rubu siromaštva: ‘Duguje joj više od pet godina uzdržavanja‘

Piše SPORT SD
3. srpnja 2023. - 07:58

Erika do Rosario Nieves započinje novu pravnu bitku protiv svoga oca Samuela Eto‘oa. 22-godišnja djevojka, koja je u veljači 2022. sudski priznata kao kći bivšeg nogometaša, traži za Kamerunca kaznu od godinu dana zatvora zbog neplaćanja alimentacije. Uplate nisu izvršene, a iznosile bi 90.000 eura, objavio je El Diario de Sevilla, a prenose Sportske novosti.

“Duguje svojoj kćeri više od pet godina uzdržavanja i nastavlja prkositi pravdi. Erika živi na rubu siromaštva, dok Eto‘o živi u luksuzu”, objašnjava Fernando Osuna, odvjetnik mlade žene, u izjavi koju je objavio spomenuti medij. U dokumentu koji je pripremio odvjetnik također su izložene raznovrsne kaznene optužbe bivšeg igrača. Podsjetimo, Eto‘o je već osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog poreznog prekršaja te je kažnjen i novčano zbog neplaćanja alimentacije drugoj izvanbračnoj kćeri.

Nakon četiri godine borbe Erika je pobijedila u toj parnici i u registar je upisana kao Erika Eto‘o Do Rosario. Dogodilo se to 2022. godine nakon beskrajnog odbijanja bivšeg nogometaša da se podvrgne DNK testovima. Sudac je mladoj ženi odredio alimentaciju od 1400 eura mjesečno koja nikada nije plaćena.

Eto‘ova kći rođena je 1999. godine u bolnici Fundación Alarcón u Madridu nakon kratke afere slavnog kamerunskog nogometaša i Adileuse do Rosario. Majka mlade žene tvrdi da ju je sportaš, kada je saznao da je trudna, optužio da se samo pokušava obogatiti pa joj je prijetio "prekidom trudnoće".

Slavni je Kamerunac u braku sa suprugom Georgette od 2007. godine. Zajedno imaju dvoje djece, a bivši nogometaš iz ranijih veza ima još četvero.

Eto‘o je tijekom karijere nastupao za nogometne velikane Real Madrid, Barcelonu, Inter i Chelsea, te je osvojio tri naslova klupskog prvaka Europe, s Barcelonom 2006. i 2009. te s Interom 2010.

2000. godine s Kamerunom je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Sydneyju, a osvojio je i dva naslova afričkog prvaka (2000, 2002). Ukupno je za nacionalnu momčad odigrao 118 utakmica i postigao 56 pogodaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 02:49