StoryEditorOCM
Više od sportasedam godina arbajta

Hajdukova djeca su rasuta po svijetu, Hrvoje Čota u Bavarskoj radi posao života

Piše Slaven Alfirević
5. siječnja 2024. - 20:53

Hajdukova su dica svuda po svitu, ne možete ni zamislit kuda ih sve ima, a svi samo jednu želju u Novoj godini imaju. Kakvu želju, ne treba vam posebno crtati.

Hrvoje Čota, na primjer, jedan je od njih, bivši Hajdukov junior, rođen je 1989. godine i pomniji pratitelji baluna i Hajduka prepoznat će u njemu darovitog mladića koji je zajedno s blizancem Zvonimirom sanjao ozbiljnu karijeru. Hrvoje je prošao Hajdukovu školu, a onda igrao u Vala, Mosora i Zmaja e da bi se otisnuo u Njemačku.

Pisali smo o blizancima kao o talentima koji traže svoje mjesto pod suncem, pitali se hoće li biti kao Vujovići, bili su daroviti. No, na veliku scenu nisu stigli. Gdje su, što rade?

Hrvoje je krenuo u trenere, nogomet je i dalje njegov život, dok se brat Zvonimir otisnuo na pučinu, pomorac je i daleko je od baluna.

image
Privatni album

Ali, Hrvojeva priča intrigira, u sedam godina "arbajta" po Njemačkoj, od čega je tri igrao balun, sad je već cijenjeni trener i o njemu lokalni tisak u Bavarskoj piše hvalospjeve. Vodi Emmerting Sportverein, klub iz tog grada između austrijskog Salzburga i Muenchena i vodeći su u Klasse A!

Vrijedi ga notirati kao darovita trenera koji će danas-sutra krenuti naprijed kroz rangove njemačkog "fuzbala". Ima B licenciju, polaže za A i ako kao igrač nije stigao dalje od Mosora, Vala, Zmaja, trenerska mu karijera i neskrivena ambicija više obećavaju.

Hajduku je lijepo znati da mu dica  napreduju i kad odu od kuće, a za Novu godinu poseban je gušt primiti čestitku od bivšeg juniora koji dobro brodi na jugu Njemačke. Gaji svoje visoke ambicije, a kao i svi hajdukovci samo jednu želju ima: da mu Hajduk prvak bude... Pa će i Bavarska poludit od sreće!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:45