StoryEditorOCM
Više od sportaposao propao

Engleski izbornik u problemima, nije jedini, menadžer bez pitanja ulagao njihov novac, sve je propalo

Piše Sport SD
28. studenog 2023. - 10:42

Gareth Southgate se našao u problemima nakon što je njegov menadžer Terry Byrne njegov novac uložio u propali građevinski pothvat vrijedan 25 milijuna funti. Southgate nije jedini, a Mail Sport piše kako je Byrne, bez njihovog znanja, koristio i novac Joea Colea i Glenna Hoddlea, kao i imovinu nekoliko vrhunskih kuhara s Michelinovim zvjezdicama s kojima je također surađivao - pišu Sportske novosti.

Byrne je kupio veliku zgradu s uredima u centru Londona i tako se doveo u financijske probleme, a za sve je koristio tuđi novac koji je sada dužan vratiti. Englezi pišu kako su Southgate i Byrne i dalje u dobrim odnosima, ali da će vjerojatno prekinuti suradnju zbog nestalog novca.

"Byrne je raspolagao novcem, a nije im ništa rekao o tome. Sada njegovim tvrtkama prijeti likvidacija", piše Daily Mail.

Southgate i ostali oštećeni su navodno mjesecima probali vratiti svoj novac nakon što je počela kasniti isplata koju im je Byrneova firma bila dužna za sponzorske ugovore i reklame. Iskusni menadžer, koji je nekada vodio Davida Beckhama i Pelea, priznao je da je investirao novac svojih klijenata bez njihova znanja i traži način kako da ga vrati.

- Radimo na tome da se novac vrati. Meni je najvažnije da svi dobiju sve što su izgubili - rekao je Byrne za Mail Sport.

Byrne je u nogometu dulje od 30 godina, a svoju je reputaciju sada stavio na kocku kupnjom spomenute zgrade. Izvori bliski menadžeru kažu kako je pogriješio u procjeni, a ne da je htio počiniti neku vrstu prevare.

Do svojih problema Byrne je bio jedan od najuspješnijih menadžera koji je karijeru započeo prije 30 godina kada je dobio posao kao maser u Chelseaju. Uz to, radio je i kao oružar prve ekipe i školovao se za fizioterapeuta. Dok je radio u Chelseaju sprijateljio se s Hoddleom koji ga je ubacio u medicinsko osoblje reprezentacije kada je preuzeo ekipu.

Tako se zbližio s Beckhamom i postao mu menadžer i vodio brigu o baš svemu što je Englezu trebalo kada je 2003. godine potpisao za Real Madrid i tako je krenuo njegov uspon u nogometu. Uživao je veliko povjerenje igrača i trenera sve do sada kada mu je poljuljan cijeli posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:28