StoryEditorOCM
Više od sportaTUŽNA PRIČA

Bivšeg hajdukovca sekunde dijelile od smrti: ovisnost ga je uništila, a sad se oglasio nakon tri mjeseca liječenja

Piše SPORT SD
4. prosinca 2023. - 20:44

Bivši nogometaš Hajduka Artem Milevski (38) je u rujnu završio u bolnici zbog velike količine alkohola u organizmu. Inače je i za vrijeme igračke karijere imao ogromnih problema s opijanjem te zbog toga nije napravio ono što se od njega očekivalo. No, nakon što se maknuo s travnjaka, ovisnost je poprimila dramatičnu crtu i nerijetko se danonoćno uništavao opijanjem.

Upravo je to napravio i u rujnu, a njegov bivši suigrač Aleksandar Alijev otkrio je da je Milevski popio toliko da su ga sekunde dijelile od smrti.

- Želim raščistiti stvari oko Milevskog. Hvala Bogu pa smo ga uspjeli smjestiti u bolnicu. Tamo je već pet dana i situacija je veoma ozbiljna. Liječnici se bore i za sada je stabilno. Čeka ga dug put rehabilitacije, ali siguran sam da će se izvući, rekao je tada Alijev.

Nakon tog događaja Milevski se povukao iz javnosti te odlučio dovesti život u red. Uhvatio se u borbu s alkoholizmom, išao na liječenje, a sada, tri mjeseca kasnije, se i oglasio na Instagramu. Milevski je objavio fotografiju iz nacionalne opere, a to je izazvalo mnoštvo pozitivnih reakcija fanova.

"Dobro došao natrag, legendo", napisao mu je jedan navijač, a drugi dodao: "Dobro izgledaš, samo tako naprijed."

Koliko je Milevskog uništavala njegova ovisnost o alkoholu posvjedočio je i njegov nekadašnji suigrač iz kijevskog Dinama Goran Popov:

Artem i ja smo bili bliski prijatelji i provodili zajedno vrijeme svaki dan dvije godine. Kad smo igrali nogomet, svaki dan sam mu govorio da štedi novac, kupi dva ili tri stana u Kijevu. Imao je plaću od milijun i pol godišnje. Za to ste mogli kupiti dva stana i iznajmljivati ih za tri, četiri tisuće dolara.

Popov je rekao kako je alkohola bilo i prije, no u rujnu je stanje došlo do dna.

- Kada bi se otrijeznio, složio se sa mnom i rekao kako sve točno govorim, ali kada bi popio glava bi mu se promijenila. Bio je loš za sebe. Kada su se njegovi prijatelji, 15-20 ljudi, družili u restoranu, uvijek sam vidio da Milevski ne dozvoljava nikome da plati. Uvijek je sam plaćao račune. On mi je prijatelj i uvijek sam mu spreman pomoći, ali u zadnjih šest do osam mjeseci je bio potpuno izgubljen, udaljio se od svih nas koji smo ga poznavali. Zadnji put sam ga vidio u Rumunjskoj kada je Makedonija igrala s Ukrajinom.

- Glavno je da ne nastavi piti. Vidio sam njegovu fotografiju. Ako ste dobili 30 kilograma godišnje nakon završetka karijere, to nije normalno. Ovo je bio ozbiljan problem. Treba se smiriti, nastaviti živjeti i raditi. Kad nema posla, samo piješ i ostaješ sam s lošim mislima. Alkohol ne rješava problem.

Bjelorus s ukrajinskom putovnicom bio je velika nogometna nada. Od 2003. do 2012. igrao je za Dinamo u Kijevu i u 178 nastupa zabio 57 golova. Za reprezentaciju Ukrajine prvi je put zaigrao 2006., a u 50 nastupa zabio je 8 golova.

Pad u karijeri započeo je 2012. godine, dok je igrao za kijevski Dinamo, a nakon toga je počeo lutati. Igrao je za Gaziantepspor, Hajduk, RNK Split i još nekoliko klubova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:05