StoryEditorOCM
Vaterpoloreakcije igrača

Žuvela je zabio za zlato, pa kroz smiješak otkrio: ‘Nisam znao da smo osvojili. Gledao sam gdje skačete...‘

Piše Iva Majić
17. veljače 2024. - 18:57

- Sada kad smo svjetski prvaci možemo šta hoćemo. Možemo feštati, ne moramo feštati. Možemo ići doma, ne moramo ići doma. Možemo doći sutra, a možemo i prekosutra. Sada to ništa nije važno, napravili smo jednu strašnu stvar. Dvadesetak dana nakon europskog finala postali smo svjetski prvaci. Mislim da to pokazuje jednu moć, snagu i kvalitetu ove ekipe. Čudo - vidno raspoložen i sretan počeo je Jerko Marinić Kragić.

Što vam je prošlo kroz glavu nakon što je Ftaović promašio peterac?

- Imali smo vjeru. Imamo odlične vratare i šutere. Svaka čast svima, od izbornika koji je promijenio vratar, do nas igrača. 

Europsko zlato u Splitu ili svjetsko zlato?

- Svjetsko zlato ima određenu težinu, ali to Erupsko prvenstvo u Splitu je, barem meni, igrao sam ispred kuće pred svojim navijačima... pred 12 tisuća ljudi. Totalno neki drugi osjećaj, tko zna hoćemo li to više ikad doživjeti. Prvi moj neki veći uspjeh, najljepši osjećaj - zaključio je JMK.

Izvor videa HVS.

Opet ste junak?

- Ako je ono jučer bilo ostvarenje snova, onda je ovo nezamislimo. Ja još ne mogu doći sebi... - započeo je Mate Anić, koji je i ovaj put "ušao s klupe" i dao nam razloga za slavlje.

- Taktika je bila takva, budući da je Fondelli pucao tri peterca i sva zabio, da ja idem njemu. Ja sam išao obraniti prvi, kasnije je Marko odradio nekoliko, pa opet ja... i sve ostalo je povijest - kroz smiješak je rekao Anić koji od sreće stvarno nije mogao doći do riječi.

Izvor videa HVS.

- Osjećaj je izvanredan. Psihički i fizički pravo finale. Zandjih pet sekundi zabiti i pobijediti na peterce. Mate opet junak, idemo sada proslaviti - počeo je Marko Žuvela.

Odakle vam snage, ne samo fizički, već i psihički?

- To je finale i igrate i plivate do iznemoglosti. Nema umora, igrali smo jedni za druge. Branili smo se dobro, Bijač je bio odličan U glavi smo izbacili taj umor, iako je postojao.

Što vam je prošlo kroz glavu kod pucanja peterca?

- Samo ću vam reći da nisam znao da smo osvojili kad sam zabio. Mislio sam da imaju još oni pucati. Gledao sam gdje skačete i onda kad sam pogledao 4:2, ali... Na treninzima vježbamo, a iz glave izbacite koju važnost ima taj penal i pucate kao svaki drugi - zaključio je Marko Žuvela.

Izvor videa HVS.

Mikrofon je preuzeo zatim Marko Bijač.

- Pjevat ćemo ne samo u Dohi, nego i idućih nekoliko dana. Ovo što smo mi napravili u posljednjih, koliko ono, mjesec i pol, to je čudo. Igrati dva finala, ona teško. Vrlo teško nam je bilo nakon finala u Zagrebu, koje smo imali dobiveno. Iako smo i tada, na EP-u pokazali sjajne igre. Zato nam se možda sada, u Dohi vratili i to na možda najljepši način, na najvećoj pozornici. Stvarno smo na izmaku snaga. Dobro je rekao Bura (Rino Burić) - "Ne gube Hrvati penalima u Dohi". Slijedimo naše Vatrene.

S druge strane Josip Vrlić je istaknuo kako su Barakude ‘nikad slađe‘ stigle do pobjede:

- Prvo čestitke svim suigračima, trenerima našim, svima koji su bili s nama, bavili se nama zadnja puna dva mjeseca, kao i divnim navijačima ovdje. Kada dobijete polufinale na peterce, pa finale na peterce... Nikad slađe! Meni sigurno najveći uspjeh u mojoj karijeri. Nemam riječi. Znate što nas je tjeralo zapravo najviše naprijed, znate što nam je dalo poticaj? Baš način kako smo izgubili finale Europskog prvenstva u Zagrebu!

Luka Lončar otkrio je kako su svi ‘krepani od umora‘:

- Čestitam svima, od suigrača do vodstva Saveza, a na ovaj način osvojiti je prekrasno. Nije bilo umora. Mislim... prije finala smo si rekli, izbacujemo riječ umor i gotovo. Jasno da smo "krepani" od umora, ali izbacili smo tu riječ iz glave. Možda je netko dao malo više, netko malo manje, ali nebitno. Svi su dio ove zlatne priče.

image

Croatia‘s Jerko Marinic Kragic celebrates after scoring a goal during the men‘s final water polo match between Italy and Croatia at the 2024 World Aquatics Championships in Doha on February 17, 2024. (Photo by MANAN VATSYAYANA/AFP)

Manan Vatsyayana/Afp
image
Tonci Vlasic/Cropix
image
Tonci Vlasic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:42