StoryEditorOCM
Vaterpolovelika nadmoć

‘Jugaši‘ očitali lekciju Crvenoj zvezdi u četvrtfinalu Eurocupa i na uzvrat u Beograd odlazi s ogromnom prednosti

Piše Tonći VLašić
9. travnja 2024. - 21:53

Josip Varvodić, prvi podpredsjednik European Aquaticsa, sjedio je s čelnicima Jug Adriatic osiguranja gledajući u Gružu prvo poluvrijeme četvrtfinala Eurocupa u kojem je najtrofejniji hrvatski sportski kolektiv očitao lekciju beogradskoj Crvenoj zvezdi, te na uzvrat u Beograd putuje s velikih 6 pogodaka razlike.

Zna se želja Jugaša, ako izbore prolaz dalje biti domaćinom završnog turnira, Final 4, koji se igra 17. i 18. svibnja. S obzirom na razliku, tko zna, jesu li već najavili kandidaturu?

Utakmica u Gružu? Iz prve, bez čekanja, školski, potegao je u prvom napadu domaćina Rino Burić. Bolje nije moglo. Vladimir Mišović na vratima Crvene zvezde uspio je tek pogledom ispratiti put lopte u mrežu. Dobro je bilo i na drugoj strani kad je u pitanju bila momčad Vjeka Kobešćaka, u obrani. Burić je isključen, povukao je Lukasa Semana, ali obranio se Jug Adriatic osiguranje s igračem manje, Toni Popadić je upisao prvu obranu. Potom je Crvena zvezda imala igrača manje, i nije se obranila - Bogdan Djerković 2:0. Šteta što Sergi Cabanas nije u 4. minuti zatresao mrežu, već gredu, ali Popadić je svojom drugom obranom donio novu priliku za otići na 3:0, koju koristi Španjolac. Nakon 4 minute i 52 sekunde trener Crvene zvezde Aleksandar Filipović je zatražio minutu spasa jer je Toni Mozara pogodio za 4:0. Kakvo otvaranje Juga!

Sreća po beogradski sastav Jugaši nisu realizirali igrača više, nije pogodio Jacob Merčep, ali odmah su napravili grešku, koju kažnjava Mozara - 5:0. Jugov niz prekinula je Crvena zvezda realiziravši igrača više, kojeg je izborio Seman. Pogodio je minutu i 7 sekundi prioje kraja prve četvrtine Marko Radović. Šteta što Jugaši nisu realizirali dva igrača više, ali i ovako je otvaranje bilo sjanjno. Školske akcije u napadu, presing u obrani!

Je li Crvena zvezda mislila kako igrači Juga neće potegnut iz vanka, kako neće imati svoj dan, ne znamo, ali taj rizik joj se nije isplatio. Marko Žuvela 6:1, te Cabanas po drugi put za 7:1. Šuterski baš raspoloženi Jugaši, bilo je i 9:2, te na poluvremenu 10:4!

Izgubila je Crvena zvezda i živce, nakon što je Žuvela pogodio za 11:4, Dušan Vasić je udario Hannesa Daubea, te je isključen bez prava zamjene. Četiri minute domaćin s igračem više. Nije bilo peterca jer je bilo udaranje u ‘mrtvom‘ vremenu, međutim, taj dio utakmice Jugaši nisu odigrali kako treba. Crvena zvezda je dobila treću s 2:1. Bilo je u tim trenucima svega. Suci nisu imali kontrolu utakmice. Unijelo je to nervozu u oba sastava, griješili su jedni i drugi, domaćin više nije bio sjajan u napadu... Daube za 12:6, te Joković za 13:7 su donijeli potreban mir. Popadić je obranio peterac četiri minute prije kraja Drašku Gogovu. Potom treći put Žuvela, pa drugi put Burić. Crvena zvezda je potom s dva pogotka ublažila poraz...

Na kraju, pamtit će se sjajno prvo poluvrijeme Juga, koji je bio bolji u svim segmentima igre, a prije svega razlika zbog koje može mirno putovati na uzvrat 27. travnja u Beograd. Naravno, ne opušteno.

Semafor

Jug AO – Crvena zvezda 15:9 (5:1, 5:3, 1:2, 4:3)

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Suci: Radek Koryzna (Poljska) i Alessandro Severo (Italija), delegatkinja: Stavroula Kozompoli (Grčka).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča, Djerković (1), Merčep, Joković (3), Mozara (2), Daube, Cabanas (3), Kržić, Burić (1), Grgurević, Žuvela (3), Brzica. Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Igor Računica i Maro Balić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać (1), Danković, Marković, Subotić (1), Vasić (1), Gogov, Basara (2), Vukičević (2), Seman, Milojević, Radović (2), Ivanović. Trener: Aleksandar Filipović, pomoćnik: Balša Nikolić.

Igrač više: Jug AO 5/12, Crvena zvezda 4/7

Peterci: Jug AO 1/1, Crvena zvezda 0/1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:38