StoryEditorOCM
Vaterpololiga prvaka

Jadranov ‘zadnji ples‘ ove godine, u Poljud dolazi opaka momčad koja još ne zna za poraz

Piše Iva Majić
5. prosinca 2023. - 12:03

Nije puno vremena prošlo od izgubljenog zadarskog finala Hrvatskog kupa, a "jadranaši" se već okreću novim izazovima. Jug je uzeo trofej nakon boljeg raspucavanja peteraca, ali nema mjesta tugovanju, neće se plakati "za prolivenim mlikom", jer Splićanima u goste dolazi momčad koja ove sezone ne zna za poraz.

Fizički i emocionalno istrošeni, ili pak nekim čudom puni energije, kako god, igrači Jadrana će danas u Poljudu od 19 sati odigrati posljednji susret u skupini Ligi prvaka. Protivnik je Ferencvaroš, sastav koji u 22 odigrane utakmice (Prvenstvo, Kup Mađarske i Liga prvaka), ima jednako toliko i pobjeda. Savršen omjer, ne može bolje. Kao neki "perpetuum mobile druge vrste", nemogući stroj koji bi svu toplinu pretvorio u koristan rad, bez prosipanja energije. A u slučaju vaterpola, momčad koja svaku utakmicu pretvori u pobjedu, bez prosipanja bodova.

No, nije sve tako sivo, jer bez obzira na to što prvaci Hrvatske dočekuju momčad u kojoj su svi reprezentativci – Mađarske, Italije, Grčke, Srbije, pobjeda nije imperativ. Naime, "jadranaši" su kolo prije kraja nadmetanja u skupini osigurali drugo mjesto i prolazak skupine. Sigurno da se lakše diše znajući da se proljeće u Europi i mjesto među najboljih osam neće tražiti preko Ferencvaroša.

Današnji susret je ujedno i posljednji klupski u ovoj godini, jer nakon ovog tjedna slijedi stanka, ali ne i za najbolje igrače. Njih čak deset iz redova Jadrana (Mate Anić, Josip Vrlić, Antonio Dužević, Matias Biljaka, Marino Čagalj, Konstantin Kharkov, Zvonimir Butić, Luka Bukić, Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović) su na širem popisu Ivice Tucka za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u siječnju u Zagrebu i Dubrovniku. Nakon tog velikog natjecanja, očekuje se i putovanje na Svjetsko prvenstvo u veljači. I da, u istoj godini, nismo krivo napisali...

Pa prema tome, nahvalili smo mađarski sastav u kojem su De Varga, Vogel na golu, desno Mandić s ubojitom ljevicom,  Argyropoulos, Vigvari, A. Nagy, Molnar, Rus Merkulov, Di Somma, Jansik… Međutim, sigurno da ni gostima neće biti svejedno, jer i na klupi Jadrana sve pršti od reprezentativaca.

U biti, večerašnji susret je za ljubitelje vaterpola prava "poslastica". A i sjajna prilika za sakrit se od ovih hladnih dana, obući kratki rukav i doći u topli bazen. Tko ne može do Poljuda, prijenos je na Sport Klub HD ili na live-streamu LEN TV-a.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 21:19