StoryEditorOCM
Vaterpoloteška utakmica

Jadran propustio priliku zasjesti na vrh skupine Lige prvaka, Mađari ipak bili bolji

Piše SPORT SD
18. listopada 2023. - 22:01

Jadran je u trećem kolu grupne faze Lige prvaka u Budimpešti poražen od FTC-a s 13-11 (2:1, 3:3, 6:2, 2:5). Mađari su bili za klasu bolji, sve do zadnje četvrtine nije bilo Jadranaša koji je imao rješenje za mađarsku obranu i raspoloženog vratara Vogela. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su Mađari napravili seriju 6-2.

Sporo je počela utakmica, punih pet minuta nije bilo golova. Ali, tada je FTC iskoristio igrača više i prekinuo tišinu. Mađari su ubrzo išli i na dva razlike, ali ne zadugo. Vrlić je odmah u idućem napadu smanjio na jedan gol zaostatka i time zaokružio prvu četvrtinu.

I druga četvrtina je nastavila u sličnom tempu. Favorizirani Mađari su bili ti koji su vodili, ali je Jadran uvijek bio tu negdje, na gol - dva zaostatka, pa je tako na kraju druge četvrtine na semaforu stajao rezultat 5-4. FTC je puno bolje od Jadrana iskorištavao svog igrača više. Dok je Jadran iskoristio brojčanu prednost samo jednom u četiri puta u prvom poluvremenu, Mađari su u isto toliko pokušaja poentirali čak triput.

Nije Jadran u nastavku lako pronalazio rješenja za probiti bedem domaćina. Šutevi su im uglavnom završavali u bloku, a ako bi ga i kojim slučajem probili, spreman je bio vratar Vogel. U međuvremenu, FTC je strpljivo čekao greške Splićana i lako iskorištavao prilike. Pitanje pobjednika je gotovo pa bilo jasno prije početka zadnjih osam minuta, kada je na semaforu stajao rezultat 11-6.

Traljavo i opušteno je FTC započeo zadnju četvrtinu, nudili su se Jadranu, zabio je Fatović, pa Marinić-Kragić dvaput i odveo svoju momčad na -2. Moglo je doći i do spektakularnog preokreta, dvije minute prije kraja sam se pred golom našao Pejković, ali mu je Vogel sjajno obranio. Odmah iz idućeg napada stigla je i kazna, 13-10 i 90 sekundi do kraja se pokazalo nemogućim za sustići.

Jadran je sada drugi u grupi sa šest bodova iz tri utakmice, dok je FTC tri boda iznad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:45