StoryEditorOCM
Vaterpolonešto tu smrdi...

Hrvatsko zlato odjeknulo i u Srbiji, evo što pišu susjedi koji se nisu proslavili u Dohi. I njima jedan detalj ne štima

Piše I. M.
18. veljače 2024. - 10:11

Melbourne, Budimpešta i Doha. Gradovi su koje ćemo pamtiti po svjetskim zlatima hrvatskih vaterpolista. A možda sve na kraju i bude slađe kad se nakon teške drame zasvira himna "Lijepa naša". 

I bilo je stresno, jer u zadnjoj minuti utakmice imali su Talijani prednost od 11:10, i taman kad smo pomislili "pa neće valjda biti kao u Zagrebu protiv Španjolske", pogodio je Burić za 11:11 samo pet sekundi do kraja. Pogodak Splićanina odveo nas je na odluku o novim prvacima na peterce. Sve ostalo je povijest... Druga velika medalja u nešto više od mjesec dana za Barakude.

Naravno da taj uspjeh nije prošao neopaženim u Srbiji koja ni u Hrvatskoj pa ni u Kataru nije došla do medalje. U Zagrebu su bili sedmi, a u Dohi su završili šesti.

No, kako to inače bude između nas i susjeda, nerijetko znaju padati ružni naslovi i komentari, ali ovaj put bilo je drugačije. Iz Srbije stižu neutralne, normalne vijesti.

- Hrvatska je prvak svijeta! Barakude nakon drame i peteraca srušile Italiju i osvojile titulu prvaka! - piše Kurir.

- Hrvatska je prvak svijeta! Napravila čudo u finalu - 5 sekundi prije kraja! - u sličnom smjeru je otišao i Mondo, kao i Sportal.

image
Tonci Vlasic/Cropix

Nešto tu smrdi

Uz to, i u Srbiji su primijetili kako na kraju vaterpolskog puta u Dohi nešto "ne štima". Naime, iako je Hrvatska osvojila zlato, nijedna od dvije pojedinačne nagrade koju je Fina dodjeljivala nije otišla u njene ruke, već u ruke - Talijana. Suludo, moramo priznati. Naime, najboljim igračem prvenstva (MVP) proglašen je Talijan Francesco Di Fulvio koji je zabio 18 golova. Za usporedbu, jednak broj golova ima hrvatski reprezentativac Loren Fatović, i to uz čak osam šuteva manje.

Najbolji golman turnira prema Svjetskoj federaciji vodenih sportova je Talijan Marco del Lungo koji je u finalu imao sedam obrana uz 39 posto učinkovitosti. Marko Bijač skinuo je devet lopti (45 posto). A ukupno gledajući...  Bijač ima 41 obranu, čak 10 više od Del Lunga! Ali eto, gospodi koja odlučuju, očito to nije bilo dosta.

I to su prenijeli srpski mediji. Doduše, bez subjektivnosti u tekstovima, ali činjenica je da su pisali te da su i oni primijetili da "nešto tu smrdi"...

image
Tonci Vlasic/Cropix
image
Tonci Vlasic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 12:23