StoryEditor
Vaterpolozaista poseban

Amerikanci su Hrvata proglasili najboljim trenerom na svijetu: On je kao Michael Jordan, samo s boljim brkovima

Piše SN
20. svibnja 2020. - 21:00
Božidar Vukičević/Hanza media

Veliki njujorški magazin Wall Street Journal objavio je veliku priču o Ratku Rudiću, velikom trenerskom geniju koji se umirovio, a koji je ostavio trag i na američkom kontinentu... Ugledni dnevnik proglasio je Rudića najboljim trenerom na svijetu, prenose Sportske novosti

- Bojali su ga se poput Billa Belichicka, ali voljeli kao Johna Woodena - napisat će.

Tamošnji izbornik bio je od 2001. do 2004. godine, a Amerikanci su ga jako voljeli...

- Znao je da može izvući više iz igrača nego što oni sami misle - rekao je o Rudiću njegov bivši igrač Adam Wright kojeg je u reprezentaciji SAD-a vodio u Ateni 2004.

Bavili su se i Rudićevim trenerskim metodama od kojih su i sportaši u punoj snazi i formi brzo dobili upale mišića.

- Morali smo utapati svog partnera i držati ga ispod vode 20 sekundi - prepričao je jednu od metoda još jedan Rudićev američki učenik Wolf Wigo.

Nabrojena su Rudićeva impresivna postignuća: nastupi na devet Olimpijskih igara, vođenje pet reprezentacija, osvajanje pet trenerskih i jedne igračke medalje, od čega su čak četiri zlatne. Gotovo nevjerojatno zvuči da mu je između prve i zadnje zlatne olimpijske medalje prošlo čak 28 godina.

- Nakon što je napravio to sve, vodio reprezentacije Jugoslavije, Italije, SAD-a, Hrvatske i Brazila, trebala se dogoditi pandemija da bi Rudića potjerala u mirovinu - piše u tekstu.

Tekst zaključuju zanimljivom usporedbom:

- Jordan, ali s boljim brkovima!

#RATKO RUDIĆ

Izdvojeno

24. svibanj 2020 21:28