StoryEditorOCM
TenisRoland Garros

Uvjerljiva pobjeda sjajne Petre Martić, poraz Ćirić-Bagarić

Piše hina
28. svibnja 2024. - 19:43

Hrvatska tenisačica Petra Martić probila se u 2. kolo Roland Garrosa, dok je Lucija Čirić Bagarić izgubila u svom premijernom grand-slam nastupu.

Martić je svladala Francuskinju Kristinu Mladenovic s 6-4, 6-4, dok je Ćirić Bagarić poražena nakon velike borbe od Amerikanke Peyton Stearns s 3-6, 7-6 (8), 6-7 (6).

Martić (WTA-81) je za sat i pol igre nadigrala 212. igračicu svijeta i dobitnicu "wild-Carda" Mladenovic, s kojom je dosad igrala čak deset puta i slavila u osam mečeva. Petra je imala 61 posto ubačaja prvoga servisa, 29 winnera i 21 neprisiljenu pogrešku, dok je Francuskinji servis oduzimala četiri puta.

U narednom kolu Martić ide na Belgijanku Elize Mertens, 

Ćirić-Bagarić (WTA-184.) je nakon dva i pol sata igre morala priznati poraz Stearns. Dvadesetogodišnjoj Dubrovkinji ovo je bio prvi grand-slam meč u karijeri, i to protiv dvije godine starije Amerikanke koja je prošli tjedan osvojila svoju prvu WTA titulu u Rabatu i to nakon što je u četvrtfinalu u trećem setu “okrenula” 0-5 i 30-40 protiv Talijanke Bronzetti.

No, hrvatska tenisačica je imala šanse za najveću pobjedu u karijeri, jer je u trećem setu vodila s 5-3. Lucija je u drugom setu prvo spasila dvije vezane meč-lopte kod 4-5, a onda još tri u "tie-breaku". U trećem je hrabrom igrom došla do servisa za pobjedu, ali je 62. igračica svijeta prošla u 2. kolo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 20:49